Délmagyar logó

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 20°C | 34°C Még több cikk.

A tudás anyja

"Furcsa ez az egész. Nekem legalábbis az az érzésem, az M5-ös autópálya-ásatás kapcsán mindenképpen találnia kell valakit vagy valamit a rendőrségnek."
Furcsa ez az egész. Nekem legalábbis az az érzésem, az M5-ös autópálya-ásatás kapcsán mindenképpen találnia kell valakit vagy valamit a rendőrségnek. Ismeretes, az első nyomozásnak áldozatául esett a Móra-múzeum akkori igazgatója és az ásatásokat koordináló régész. Akit most újra „elővett" a hatóság, igaz, csak tanúként, de nem csodálkoznék azon, ha Szalontai Csaba eljutna odáig a lassan örökösnek tetsző vegzatúra miatt, hogy soha többet nem autózik az M5-ös autópályán. Aminek a jelek szerint nemcsak a „felszínén" vannak problémák – folyamatosan toldozzák-foldozzák a sztrádát, csak a legritkább esetben lehet rajta sávlezárás nélkül végigmenni –, hanem az alapjainál is, még mindig.

Roppant „bájos" a rendőrség magatartása is. Az újbóli feljelentés után a megyeiek másodszor is elfogultságot jelentettek, ismét Bács megyei kollégáik nyomoznak, s egészen véletlenül ugyanaz a nyomozó, aki annak idején próbálkozott, eredménytelenül. Tessék mondani, jól van ez így? Akkor miért nem vizsgálták meg az ominózus jelenléti íveket? Ha valóban akkora horderejű volt már akkor a nyomozás, a VPOP miért nem segített a rendőrségnek, illetve a zsaruk miért nem kértek segítséget a vámosoktól?

Lehet, hogy újra kell értelmezni a régi mondást: az ismétlés nemcsak a tudásnak, hanem a rendőrségi nyomozásnak is az anyja.
Közben két ember karrierje tört derékba. Tőlük igazából azóta sem kért senki bocsánatot, annak ellenére, hogy egy éve úgy zárult le a nyomozás, hogy nem is volt semmilyen bűncselekmény (mellékszál: akkor miért is volt a nyomozás?). Vörös Gabriella és Szalontai Csaba azóta is meg van bélyegezve, igazukért, becsületükért hiába küzdenek. A régész még próbálkozik, de a munkaügyi pere valahogy nem akar „véget érni".

Jellemző kép Magyarország jelenlegi állapotáról. Szomorú.

Olvasóink írták

  • 1. goromba 2008. szeptember 18. 10:40
    „Igaza van a fiatal újságírónak. Mert miről is van szó?
    Ez nem jogállam, annak ugyanis kritériuma a jogbiztonság. Az ilyen ügyek azt mutatják, hogy jogbiztonság nincs, viszont van pénzszórás, időrablás, a szerencsétlen rendészeti-igazságügyi szervek értelmetlen terhelése.
    Szabad tudni, ki volt a perújrafelvételt kezdeményező személy? Csak, ha újra eredménytelen lenne az eljárás, legyen kitől a költségeket behajtani.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sarokharc

"...az első tanóra, s persze fent nevezett főkapu előtt olyan torlódások alakulnak ki, amiből még… Tovább olvasom