Délmagyar logó

2017. 09. 20. szerda - Friderika 10°C | 19°C Még több cikk.

Ahol mindig van elég pénz

"Ha Szegeden 235 ezren laknánk, akkor is elég patika lenne."
Drog, nők, fegyver, cigaretta, pia, gyógyszer. Aki valóban meg akar gazdagodni, annak állítólag ezeken a „szakterületeken" kell csipegetnie. Az első három kifejezetten veszélyes, a negyedik és ötödik egészségtelen, a hatodikhoz meg még tanulni is kell, tehát az a legmacerásabb. Viszont, ha belefekteti a kellő energiát az ember, akkor a jelek szerint sínen van, függetlenül attól, hogy a lombik, a pipetta melyik oldalán áll: gyógyszergyártónak éppúgy megéri lenni, mint forgalmazónak, patikusnak. Legalábbis ezt gondolom, laikusként, hiszen, ha körülnézünk Csongrád megyében, akkor azt tapasztaljuk, hogy az egykorvolt patikaválság ellenére megéri a gyógyszerbizniszben mozogni.

Persze ehhez nem árt klubtagnak lennünk, azaz valamelyik lánchoz tartozva próbáljunk meg patikát nyitni, mert ha magunk vállalkoznánk arra, hogy holnaptól gyógyszertárat nyissunk, az egy picit nehezebben menne. Valószínűleg nem tetszene a klubnak sem, hiszen mégiscsak (a valódihoz nagyon hasonló) versenyhelyzet teremtődne hirtelenjében.

Nekem egy picit az is furcsa, hogy valamiért mindenki Szeged és Hódmezővásárhely centrumában akar aszpirint eladni, amelyhez lassan mindenhol adnak cukorkát, fogkefét, vászontáskát, klubkártyát, lassan késkészletet is. Meglepő, hogy a jelek szerint mindez működik: olyannyira, hogy ha Szegeden 235 ezren laknánk, akkor is elég patika lenne, s Vásárhelyen is élhetnénk 75 ezren, akkor is kapna gyógyszert mindenki (az érvényes jogszabályok szerint ötezer emberre kell jutnia egy patikának).

Közben a kistelepülések, az elöregedő falvak, ahol a gyógyszerfogyasztók többsége él, nem jelentenek perspektívát a beruházóknak. Akik között egyre több a pénzember, s egyre kevesebb a valódi gyógyszerész. Őket persze az előbbiek megvehetik kilóra, de azért zsoldosnak lenni mégiscsak más, mintha a saját „szerszámainkkal", saját „otthonunkban" szolgálnánk a köz javát. Akarom mondani egészségét.

Szóval, arccal a pirulák, vitaminok, kenőcsök és cseppek felé! Beteg ember, sajnos, mindig lesz...

Olvasóink írták

  • 1. kiokushyn 2010. január 05. 09:53
    „Nagy üzlet, az biztos.Az egyik legnagyobb manapság. Mérgezni a testet, azt kell ám igazán! (nem a betegekre gondoltam, hanem azokra, akik mindenféle pirulákat szednek abban a hiszemben, hogy ezzel erősítik az immunrendszerüket)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új ország

"Bármilyen ígérgetés lényegében a szocializmust ígérgette vissza eddig." Tovább olvasom