Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

Ajándék

JEGYZET - ˝Mindig akad egy számla, amin elfekszenek a százezrek.˝
Egymást ölik az emberek az új hűtőért, 25–35 ezer forint ajándék pénz a tét. A pályázatot kezelő cég honlapja már hétfőn lefagyott, pedig akkor még csak a rászorulóknak kikiáltott nyugdíjasok és nagycsaládosok tölthették volna fel a jelentkezéseket és a csatolmányokat. Ráadásul egyelőre még csak az ország egyetlen régiójában, a közép-magyarországiban volt szabad a gazda. Tegnap már közleményben kellett tudatni az emberekkel, hogy „a pályázatbenyújtások felfüggesztésre kerültek". Nemcsak a hűtőcsere-, hanem az október 22-én indult kazáncsereprojekt is leállt.

Jelzésértéke van annak, hogy a legfejlettebbnek számító megyékben ennyien futnak az állami ajándék után. Nem azért, mert arra gondol az ember, lám, még a főváros körül is ilyen sok a szegény ember. Ellenkezőleg: az látszik, hogy megvan a rávaló, ki tudják egészíteni az állami beugrót 80–100 ezer forinttal. Kazáncserénél még ennél is mélyebben kell a zsebbe nyúlni, több százezer forintos önerő meglétét feltételezik a pályázat kiírói.

A történetben az a szép, hogy pont oda fizetünk mindannyiunk állami pénzéből, ahol mindig akad egy számla, amin elfekszenek a százezrek. Ahol mindenkinek van Ügyfélkapuja, rendszeresen tölt ki és tölt fel elektronikusan pályázatot, csatolja az előzőleg beszkennelt igazolványokat. Most is a számítógép előtt várja, mikor javítják ki a hibát a honlapon. Ők a rászorulók. Vagy inkább mondjuk úgy: a kedvezményezettek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Büdösbogarak

˝Világbotrányból egy csapásra kettő lett.˝ Tovább olvasom