Délmagyar logó

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 15°C | 27°C Még több cikk.

Áldozati Eszterek

"Az „apa" környezetében évekig senki nem sejtette, hogy mi történik a „mintacsaládnál", a panellakásban, a férj, a feleség és a három gyerek után becsukódó ajtó mögött."

Egy szegedi férfi évekig fajtalankodásra kényszerítette gyermekkorú fiát, és rendszeresen megerőszakolta szintén 14 év alatti lányait.

Ugye szörnyű?

Annyira az, és ráadásul hihetetlen is, hogy muszáj megismételni: egy szegedi férfi évekig fajtalankodásra kényszerítette gyermekkorú fiát, és rendszeresen megerőszakolta szintén 14 év alatti lányait.

Nehogy azt higgye bárki is, hogy az egész csak kitalált történet. Dehogy! Az egyébként városszerte ismert férfi ügyében szeptemberben hirdetnek ítéletet. Az „apa" környezetében évekig senki nem sejtette, hogy mi történik a „mintacsaládnál", a panellakásban, a férj, a feleség és a három gyerek után becsukódó ajtó mögött.

Ilyenről, ilyen bűncselekményekről sajnos gyakran lehet olvasni a bűnügyi hírek között. Az elmúlt években hasonló ügyekben szinte naponta indítottak nyomozást, emeltek vádat, hoztak egyre súlyosabb ítéletet.

A fentiekhez általánosságban még az is hozzátartozik, hogy szakértők szerint az ilyen ügyeknek csak alig tíz százaléka derül ki. Ennek egyik oka, magyarázata a félelem, a másik a szégyen, a harmadik, hogy nehéz bizonyítani. A gyermekáldozat fél az apától és az esetek többségében vele együttműködő anyától, szégyell beszélni róla az orvosnak, a pszichológusnak, a rendőrnek, az ügyésznek, a bírónak, és nehéz az apja és az anyja szemébe mondani, hogy ezt tetted velem, te meg tudtál róla. És nehéz, nagyon nehéz bizonyítani, mert egy állítás áll szemben egy tagadással.

A lapunknak nyilatkozó Eszternek is nagyon nehéz lesz bebizonyítania, hogy amit állít, úgy és annyi éven át megtörtént. Segíteni fognak neki szakértők, de akkor is. Bár az már valamit elárul, hogy nevelőapját letartóztatták, és letartóztatását a bíróság hatvan nappal meghosszabbította.

Eszter azt is elmondta, hogy az első eset után az édesanyjához menekült, de segítség helyett verést kapott. Utána már senkihez nem mert fordulni, senkiben nem bízott. Még legjobb barátnőjében sem, és tanáraiban sem. Inkább kilenc évet várt, és ugyanannyit tűrt. Várta, hogy nagykorú legyen, és ne tudják visszavitetni. Egy évvel később szánta rá magát, tizenkét hónapig gyűjtötte az erőt, hogy bemenjen a rendőrségre feljelentést tenni. Egy szuszra túl akart lenni az egészen, tizenkét órán át csak mondta, mondta, mondta...

Csak úgy, mellesleg: a családon belüli erőszak (mondjuk egy verés) nem büntetőjogi fogalom, ilyen elnevezésű bűncselekmény nincs a büntető törvénykönyvben. A lapunknak nyilatkozó Eszter, illetve az Eszterek esetét, eseteit a szociológia, a kriminológia, a szociálpszichológia kutatja, elemzi.

Olvasóink írták

 • 11. S.G. 2008. július 17. 19:36
  „Mz/X: ahan...sérelmei miatt, és nem 1 évvel "szabadulása" után, ahol ráadádul az egyik szülő édesszülő! Mégsem a lány járt el most verekedni, hanem a család... akkor ki áll bosszút kin? Na jó,minden találgatások helyett tényleg bízzuk a rendőrségre... Szép estét!”
 • 10. Mz/x 2008. július 17. 18:08
  „Nem vádol itt senki senkit az nem a mi dolgunk.De sok a meg válaszolatlan kérdés.Nem könnyű a hatóságok dolga.Több esetben is lehetett hallani,hogy bosszút állt a nevelőszülőn a gyermek az őt ért sérelmei miatt.......”
 • 9. S.G. 2008. július 16. 15:29
  „Nem hiszem hogy esztert kellene most vádolni... Emberek, várjuk már meg a rendőrségi véleményt!!! Ja, és kedves Délmagyar: ha lehet hozzátok majd nyílvánosságra a végeredményt!!!”
 • 8. boborja 2008. július 11. 18:05
  „Bába Gabriella!Önnek sem tünt fel a riport szerint is "Eszter nem bizik a férfiakban"ehez képest egy 50 körüli emberhez költözik és vele együtt él.Bizalomról ennyit.”
 • 7. Bába Gabriella 2008. július 09. 11:03
  „Szörnyű,hogy a saját anyja nem hisz a lányának!Szerintem itt már gyökereiben megromlott valami!Pedig ha akkor odafigyel,rengeteg testi-lelki fájdalomtól kímélte volna meg a lányát,akinek emiatt a többi ember(főként férfi) iránti bizalma sem lesz soha "gyermeki"!Egyetértek azzal,aki azt írta,hogy az ilyen ember beteg,aki erre képes,még ha nem is a vér szerinti lánya,akkor is!Kedves szülők!Ha nem is hiszik,amit a gyermekük mond,legalább nézzenek utána,sok fájdalomtól kímélhetik meg Őt!Ha pedig füllentés lenne,vegyék úgy,letesztelt a gyermekem:)”
 • 6. marijja 2008. július 08. 20:53
  „Kérés-hozzászólásával egyetértek!!!!Csak egy kitétel legyen:az elitélttel ne csak 3 ember fajtalankodjon!”
 • 5. ciroka 2008. július 08. 20:10
  „boborja te melyik vilagban elsz? Nekem kezd ugy tunni, hogy legkevesbe a normalis parkapcsolat fordul ma elo, tele van az internet is aberralt emberrel, sok nős ember ugy megy haza, hogy elotte egy feloraval pasival volt es a felesege azt hiszi rola hetero, sot mintaferj, az emberek tobbet szexelnek, mint kezet fognak, na persze olyanis .. mindenben a mennyiseg dominal a minoseggel szemben.. fogyasztok lettunk meg szexualisan is ... durva de en nagyon el tudom kepzelni, hogy nem a gyerek fantazial”
 • 4. Rs 2008. július 08. 19:48
  „Nem az édesapáról van szó, hanem nevelőapáról. Talán a házasság értékeit is vissza kellene állítani, nem rombolni, mert az bizonyított tény, hogy a nevelőapa mellett felnövő lányok vannak leginkább kitéve az ilyen és hasonló szörnyűségeknek. Mert ez borzalom, akárkivel, történjék is meg.
  De mit is várunk a világtól, hiszen mindent szabad, nem számít semmi, csak az Én, az egyén, a saját önzőségem. Ezt sugalja a mai világ. Valóban csak az Én számit? Valóban csak az egyéni érdek a döntő?”
 • 3. boborja 2008. július 08. 18:18
  „Úgy gondolom egyre nagyobb divat lett ilyen modon "el tüntetni" a nem kivánt esetleg szigorú neveltetést biztositó szülőtt az útból.Hiszen az ilyennel meg vádolt személy kivétel nélkül előzetesbe rakják amig az igazság ki nem derül és sok esetben ki sem derül.”
 • 2. fdldjgh 2008. július 08. 16:30
  „Nagyon szörnyű ilyet hallani. Ha az anyjának lett volna egy kis esze, akkor a lányát védte volna. Vagy gruppen sex volt és az anyja sem akart kimaradni a " jóból" .
  Nem normálisak az ilyen illetők. Mi vihet rá egy apát, hogy ilyet tegyen, sőt egy embert, hogy mást erőszakoljon meg. Van valami baj az agyával az is biztos. Miért nem fog egy jurvát, ő bármit megenged neki pénzért. Minek akar az ilyen ember egyáltalán gyereket? Inkább menjen orvoshoz az agyi megbetegedésével. Ezekkel az emberekkel azt kellene csinálni, hogy megerőszakoltatni egy meleggel. Azt megnézném, hogy mit szól hozzá, vagy neki hogy esik.”
 • 1. Kérés 2008. július 08. 14:27
  „Készítsen már a délmagyar egy cikket arról, hogyan alakult az ilyen dologért bevarrt elítéltek élete, esetleg hogyan végződött. Tegyék közzé, talán elég elrettentő ereje lesz. Kérdezzék meg a smasszerokat, cellatársakat, stb. Hátha megment 1-2 életet!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Körforgó

"Olvasom: az autósok húsz százaléka zavarba jön, ha be kell hajtania egy körfogalomba. Na, én ez… Tovább olvasom