Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 25°C Még több cikk.

Álföldművesek

JEGYZET - ˝Mindig találni olyan szakképzéssel foglalkozó céget, amelyiknél meg lehet vásárolni a papírokat.˝
A március 1-je óta több lépcsőben hatályba lépett új földforgalmi törvény paragrafusai szűrőket léptettek be a földszerzésbe, hogy mindenféle spekulációt kizárjanak. Állítólag kevés olyan szigorú földtörvény van ma Európában, mint a miénk. Az alapvető szempontok között szerepelt, hogy csak azok az európai polgárok vehessenek magyar földet, akik meghatározott ideje itt élnek és gazdálkodnak, hogy a magyarok közül is azoké lehessen a föld, akik megművelik.

Egy hónap sem telt még el a határidő óta, már regisztrálták a meglévő földműveseket. A viharok elültek, mindenki bemutatta a papírjait, és az is pontosan tudja, mi a teendő, aki a jövőben szeretne majd magyar földön gazdálkodni.

Tudják a teendőket az álföldművesek is: gazdatanfolyam kell a regisztrációhoz? Megszerezzük. Mindig találni olyan szakképzéssel foglalkozó céget, amelyiknél meg lehet vásárolni a papírokat, és amelyik nem törődik a szakma presztízsével. Hallani, hogy az aranykalászos gazdákat tényleg megtanítják traktort vezetni, méghozzá a legkorszerűbb gépeken: akinek otthon, a családi gazdaságban elavultabb járgánya van, az legfeljebb szabadidejében gyakorol, átszáll a Volkswagenből a kis Polskiba. A gyorstalpalókon azonban nincs traktorvezetés, ki lehet bújni alóla egy olyan jogosítvánnyal, amelyik lassú járművek vezetésére is „feljogosít". De a leendő aranykalászosok vetni, ültetni, palántázni, tartósítani, trágyázni, istállót takarítani, beteg állatot ellátni sem tanulnak meg.

Egyvalamit tanulnak: leleményességet. Ez sem utolsó szempont a mai világban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ostya és pirula

"Könnyebb az utazási kedvezményeket szűkíteni, mint a nyugdíjakat csökkenteni." Tovább olvasom