Délmagyar logó

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -2°C | 6°C Még több cikk.

Alkoholmentes konyakmeggyet!

"Hatalmas indulattal előre kell bocsánatom, a nulla tolerancia minden fajtájával egyetértek. Avval is, hogy aki vezet, ne igyon. Fél kézzel se, ahogy telefonálni még szoktak."
Hatalmas indulattal előre kell bocsánatom, a nulla tolerancia minden fajtájával egyetértek. Avval is, hogy aki vezet, ne igyon. Fél kézzel se, ahogy telefonálni még szoktak. A legszebb intelem, a konyakmeggy is elviheti a jogosítványodat. Egyetlen szem is. Ha beindul a szonda színeváltozása, ugrik a jogsi. A digitális szonda intésére is.
Sok ezer áldozat bőrére ment a játék!

Szemléltető példaként hozza elő a hírközlés, az első két napon hányat vettek át kormányülésből immár nem szocialista, de kapitalista megőrzésre. Látod, bibast, minek ittál? — mondaná Gárdonyi Sárközije. Ha azonban következetes akarna lenni az antialkoholista(?) hatalom, ráíratná a konyakmeggyes dobozra is intelmét: A konyakmeggy súlyosan károsítja az ön és társai jogosítványát. Vagy a miséző kehely körfölirata is ez lenne? Szóból ért a magyar, ha nem is mindig.

Azt nem tudhatom, mennyivel csappanna meg a konyakmeggyes bonbonforgalom, de bízom benne, már tervezőasztalon van az alkoholmentes változat, és hamarosan a volán mögött ülők kényére-kedvére ajánlják is. Attól nem tartok, hogy a legközelebbi tüntetésen már erről szólnak a bekiabálások, de eljöhetne ez az idő is. Arra meg írják rá majd kan betűkkel, hogy állampolgári joga a masinisztának is, hogy ebből vegyen és egyen. Akár két marokkal is tömhesse magába.

Párhuzamba állítható példának itt van előttünk a kölyökpezsgő. Akad már másik változata is, a lényeg bennük a buborék, és nem a szesztartalom. Csak át ne programozza valaki a szondát a buborék érzékelésére! Lényeges szempont volt itt is, hogy ne csorbuljon a pezsgőgyárak jövedelme. Nem tudom ugyan, ha beüt majd nálunk is az alkohollal hajtott autózás divatja, szerephez juthat-e ott is az alkoholmentes változat. Mert fenyeget az a veszély, a sofőr szondázása is csak álló motor mellett lehet ajánlott. A katalizátor nélküli kipufogók gáza is belegyűrűzhet a szondába.

És itt van a példaként szerepelhető alkoholmentes sör is. Legalább az illúzió maradjon meg!

Egy lépéssel tehát előrébb jutottunk. A nulla tolerancia köre bővült valamivel, de talán elérjük majd, a nagy-nagy bűnök miniatürizált változatai előtt is lehúzzák egyszer a rolót. Eddig, ugye, úgy volt, a szóbeszéd is ezt állítja, a kicsi bűnök elkövetőit hamar bevarrják a dutyikba, a nagyokat viszont fölmentik. A lopásoknál, más csalfaságoknál elég lesz annyit belekódolni valahogy az emberekbe, hogy ez nem az enyém, tehát hozzá se nyúlok. Ha nincsen pénzem, nem költök! És ez elterjed akár az államadósságok körében is. Talán az ítéletkimondó formaszövegbe is belefészkeli magát, valahogy így: A Magyar Köztársaság nevében, a nulla tolerancia jegyében...

És akkor már elmondhatjuk, ennyivel is közelebb van a Kánaán.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Macskajaj

"Azt közben kevesen vették észre, hogy ez a történet nem bulváresemény. Nem az újság kreálta, mint… Tovább olvasom