Délmagyar logó

2017. 03. 28. kedd - Gedeon, Johanna 2°C | 17°C Még több cikk.

Állami randi

JEGYZET - "Életemben annyi mindent megettem, / Hagytam, mindent más főzzön meg helyettem."
A lényegről kell beszélni.

Annak idején a baloldali-liberális kormány hibázott azzal, hogy elmulasztotta kimondani: nemcsak azért támogatja a PANKKK-programmal a legalább évi 12 élő koncertet megszervező klubokat, mert föl akarja virágoztatni a hazai könnyűzenei kultúrát, hanem azért is, hogy minél több igényes találkahely működjön országszerte. A mostani kormány viszont Táncválasztó, párválasztó címmel hirdet államilag támogatott rendezvénysorozatot olyan fiataloknak, akik a tanulás és a munka mellett nem tudnak időt szakítani ismerkedésre. Ez a kabinet konkrétabban fogalmazza meg a céljait. Szerintem ennek köszönheti, hogy továbbra is vezet a közvélemény-kutatásokon.

Mert az sohasem fog kiderülni, hatékonyabban ismerkednek-e a fiatalok egy államilag támogatott rendezvényen, főleg, ha a családügyi államtitkár ismerteti a programot, és a tánczene mellett párválasztással kapcsolatos beszélgetésekbe lehet belehallgatni. Az sem mérhető, hogy a Facebook, a mobiltelefon, a számtalan ismerkedési alkalom tényleg elidegeníti-e, vagy éppen közelebb hozza egymáshoz a lányokat és a fiúkat. Egy rokon házaspárról most tudtam meg, a vajháti kendergyárban szerettek egymásba, a lány azzal szólította meg a férfit, hogy „Pista bátya, mondja már meg, mennyi az idő!" Kicsit féltek az esküvő napján – 1956. október 23-án –, de azért nem halasztották el a házasságot. Szóval én nem hiszek abban, hogy a kormány dolga lenne az is, hogy összehozza a fiatalokat. Azoknak viszont, akik a mai ismerkedési szokásokra hajlandók ugyanolyan problémahalmazként tekinteni, mint az egészségügyre vagy az oktatásra, ez a rendezvénysorozat szimpatikus lesz.

És miért ne lehetne az a fiataloknak is? Akik képesek feszélyezettség nélkül szórakozni egy ilyen buliban, biztosan jól érzik magukat. A Bergendy Szalonzenekar – amelynek vezetője látványosan megsértődött az állami párválasztón ironizáló internetes újságokra – jó zenét játszik. Az nem tesz semmit, hogy ez inkább a szervezők korosztályának kedvence, és a fiatalok egy részének újak lesznek a számok. A PANKKK egyik eredménye nemcsak az volt, hogy az utóbbi hat-nyolc évben látványos virágzásnak indult a hazai könnyűzene, hanem az is, hogy a fiatal zenekarok közönsége sokkal nyitottabb. Jót fognak bulizni a Hadd főzzek ma magamnak című számra: „Életemben annyi mindent megettem, / Hagytam, mindent más főzzön meg helyettem. / Ettem, míg az idegeim kikoptak, / Engedjétek, hadd főzzek ma magamnak!"

Olvasóink írták

  • 1. marigold 2013. április 17. 12:42
    „Szemem előtt a projekt: a színpad oldalánál hoszteszek szórólapokat osztogatnak (lakástakarékpénztár, bébikötvény, állampapír stb.), a zenekar mögött jókora molinó (Magyarország jobban teljesít..), a WC-ben pár kisebb plakát Gyurcsánnyal, Bajnaival (ők tették tönkre..), a bejáratnál pedig eskető kápolna áldásosztással.

    Abszolút van ráció a tervben. Gondoljunk csak Uhrin Benedekre és Korda házaspárra, milyen sikerrel koncerteztek a Szigeten. Egyszer. Bergendyék legalább olyan jók, mint Kordáék :)”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Biohazugság

"Ki szeretne egy túlméretezett fatüzelésű kazán mellett élni? Senki." Tovább olvasom