Délmagyar logó

2017. 09. 20. szerda - Friderika 10°C | 19°C Még több cikk.

Állásinterjú

JEGYZET - ˝Önéletrajzírást ingyen is tanítanak az álláskeresőknek.˝
Nem érünk egy fabatkát sem a munkaerőpiacon, ha nem tudjuk eladni magunkat. Olyan képet kell kialakítani magunkról az állásinterjún, mint aki egy kreatív ember, tele ötletekkel. Görcsbe szorult gyomorral is el kell játszani, minden rendben van, és a sokadik kudarc után se veszítettük el a talajt a lábunk alól. Illik igényesen felöltözni, még akkor is, amikor már csak száraz kenyérre futja. Ha az 50 körüli korosztályhoz tartozunk, mindezeket szorozzuk meg kettővel.

Önmenedzselést, önéletrajzírást ingyen is tanítanak az álláskeresőknek államilag vagy az Unió által pénzelt tanfolyamokon. Karriertanácsokat, készségfejlesztést kaphatunk pénzért is, 10 alkalom 220–250 ezer forintba kerül. Sokra megyünk velük? Igen, amennyiben egy állásra legfeljebb 10-en jelentkeznek, és mindenkit be is hívnak az interjúra. Ekkor lehet harcolni, megmutatni, mit tudunk, és tapasztalatokat gyűjteni a következő próbatételre. Ha azonban az 50–60–100 jelentkezőből rendre csak az első ötöt hívják be, szinte csak az önéletrajzok és fényképek alapján, nehéz megőrizni az önértékelésünket.

A világ persze nem csak munkalehetőségért foggal-körömmel küzdőkből áll. Nemrégiben hallottam: az egyik, mindössze minimálbért fizető kisvállalkozás átjáróházzá vált, nincs ember, aki megragadna. Mégis miből élnek, akik ezt se fogadják el? – kérdeztem. Családi összefogásból, többek között – válaszolták. Nincs szükségük önmenedzselésre és önértékelésre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem katarzist akarunk

˝Neki a szülés napja valószínűleg egyszerre örömteli és pokoli élmény.˝ Tovább olvasom