Délmagyar logó

2017. 08. 19. szombat - Huba 20°C | 35°C Még több cikk.

Árfolyamfrász

JEGYZET - "Mindig maradnak olyan megátalkodottak, akiket még a Balaton sem elégít ki."
A külföldi nyaralásra nyugtalanul készülő magyarok naponta többször is ránéznek az árfolyamra. Jó magyar forintunk a kormány Európának is példát mutató, találékony gazdaságpolitikájának és a hasító gazdaságnak köszönhetően mostanában megint hullámvasúton robog. A 2010-es kormányváltáskor még 265 forintért lehetett eurót venni, most 312-t is kérhetnek érte. Ha a benzin árát is figyelembe vesszük, húsz százalékkal drágábban utazhatunk, mint 4-5 éve.

A többségnek persze kisebb gondja is nagyobb ennél. Nemhogy valamelyik közeli tengerpartra, még a Balatonra sem jut el már évek óta. Diplomás közmunkásként tengődő ismerősöm meséli: fejben utazik. Jobb időkből származó számítógépe a segédeszköz hozzá: egy zseniális programmal domborzati térképeket, fotókat, videókat nézegetve Alaszkától Ausztráliáig bejárja a világot. Ingyen, és kímélve a környezetet.

Mindig maradnak olyan megátalkodottak, akiket a fejben utazás, de még a Balaton sem elégít ki. Ha csak egy hétre is, szeretnének kiszabadulni a Nemzeti Együttműködés Rendszeréből. Mennek akkor is, ha a folyószámlát és a hitelkártyát is le kell nullázniuk.

Miért akar külföldre utazni, akinek nem is telik rá? – tehetik fel a jogosnak tűnő kérdést. Annyit hall a magyar választópolgár a nemzetért szakadatlanul küzdő politikusok luxusútjairól, hogy joggal érezheti: ő is robotol annyit egész évben, hogy megengedhessen magának egy kis lazítást. Egy négytagú család három hetet is gondtalanul eltölthetne az Adrián abból a 920 ezer forintból, amennyibe Lázár János nevezetes háromnapos londoni útja került. Igaz, nem a legdrágább luxushotelekben, de üsse kő! Szerintem a többség kiegyezne egy takaros tengerparti apartmannal is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tovább olvasom