Délmagyar logó

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -3°C | 4°C Még több cikk.

Asszony, verve

JEGYZET - "Ellenfél marad, akire hosszú távon lehet számítani. Aki az Unióval harcol, sokáig maradhat következetes a választók szemében."
Legyen büszke ránk és féljen tőlünk. Mindig adjon elég pénzt arra, amire épp a legnagyobb szükségünk van. Ne kérjen tőlünk semmit, viszont törje ki a frász még a gondolattól is, hogy esetleg elhagyjuk.

Gazdag, önbizalom-hiányos feleség: ez lenne az Európai Unió, ha most mindenben meg akarna felelni nekünk. Nem várható, hogy a közeljövőben ilyenné válik. Személyiségnek eddig is kiszámítható és határozott volt, most már mintha egy kicsit nyomasztó is lenne. Visszaütni azonban biztos nem fog. Ami azért jó – a politikával élők szempontjából –, mert olyan ellenfél marad, akire hosszú távon lehet számítani. Aki az Unióval harcol, sokáig maradhat következetes a választók szemében, és szimpatikus is, hiszen úgyse győzhet, szegény. Az Unió szemére lehet vetni, hogy nem ismeri igazán a mi viszonyainkat, kifogásolni, hogy szántszándékkal nem arra ad támogatást, amire igazán kellene. Le lehet vezényelni mondjuk egy nagyon őszinte és nyílt nagygyűlést, ahol az a konklúzió, hogy minket Európa csak felvevőpiacnak akart, és az lenne a legjobb, ha kilépnénk, mert akkor fejlődnénk csak igazán. Aztán be lehet ülni a kocsiba, és elindulni mondjuk Szegedről Hódmezővásárhelyre, ahol eddig összesen 13,8 milliárd forint uniós pénz épült be, cégek és agrárvállalkozások is nyertek támogatást. Menet közben keresztezni a 85 milliárdba került M43-ast, amely kétharmad részben uniós pénzből készült, később végigmenni a 2008-ban végre-valahára négysávosított 47-es szakaszon is, amelybe szintén jutott 3 milliárd forint az EU-tól – és közben sehol sem szakad a fejünkre a felüljáró.

Nyugodt szívvel ki lehet jelenteni, hogy az Unió a „nemzetközi pénzvilággal" együtt magát jóságos nagybácsinak álcázó keresztapa. Be lehet menni a nemzeti ünnepen a Szabadság téri bankcenterbe szabadságharcosként, fáklyát gyújtani, aztán farkasmosollyal a szájszögletben elszenvedni a szabálysértési eljárást. A hajunk szála se görbül, olyan biztonságban vagyunk, mint a Szűz Mária kötényében. Az úgysem fordulhat elő, hogy elmennek a bankok, és visszajönnek a tankok.

Olvasóink írták

 • 5. klj-54 2012. március 21. 18:42
  „Tudod barátom a küzdésnek mindig van értelme!
  Persze ha értelmes a cél:)”
 • 4. Mignon 2012. március 21. 18:24
  „3. Csutak!

  Ezek szerint, csak volt ertelme a sok
  -küzködesnek, nelkülözesnek, verejtekezesnek, lemondasnak es aldozatvallalasnak!

  :))”
 • 3. klj-54 2012. március 21. 13:02
  „András belépett azon írástudók közé, akiket érdemes elolvasni!”
 • 2. v.imre 2012. március 21. 10:38
  „Igen, jó a jegyzet. De én tartok Európától, a történelme miatt. Egy ideig csend, aztán összeveszés a nemzeti érdekek felerősödése miatt. Görögország csak időlegesen menekült a német és francia adófizetők pénzéből. De ezzel csak hitelei nőttek. És aztán? És a többiek, portugálok, spanyolok... aztán? Petőfi Sándor verse jutott eszembe:

  Európa csendes, újra csendes...

  Európa csendes, ujra csendes,
  Elzúgtak forradalmai...
  Szégyen reá! lecsendesűlt és
  Szabadságát nem vívta ki.

  Magára hagyták, egy magára
  A gyáva népek a magyart;
  Lánc csörg minden kézen, csupán a
  Magyar kezében cseng a kard.”
 • 1. FanyarDárda 2012. március 21. 09:21
  „Ez megint jó, András, kösz. Az értelem apró fénysugara a sötét butaság feneketlen pincéjében. De a legkisebb is számít.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Családtudomány

˝A társaság célja persze szent, szép és nemes, de egy probléma biztosan van vele: nem veszi figyelembe a realitásokat˝ Tovább olvasom