Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Ásványvizet a palackba

JEGYZET - "Manapság havonta 2000 forintot költünk átlagosan ásványvízre."
Az ásványvíz mindennapjaink részévé vált. Nem egy család szinte kizárólag ezt fogyasztja. Csapvízzel főz, mos, ám nem issza. Pedig a szakemberek esküsznek rá, hogy kifogástalan a minősége. A megyében ugyan akad néhány település, ahol sokallják az arzéntartamát, de már dolgoznak rajta, hogy ne így legyen.

Az ásványvíz az utóbbi egy-két évtizedben lett ennyire felkapott nálunk. Korábban is létezett a piacon, ám az emberek a szódára szavaztak, mert olcsóbb volt, a borhoz is az dukál, ha fröccsöt akar bevinni a szervezetbe valaki. Első nyugat-európai utazásom egyik döbbenetes élménye volt, amit láttam: palackozott, buborék nélküli vizet vásároltak az üzletekben nem kis pénzért. Az csak később esett le, hogy nem sima, hanem ásványvizes palackokat tettek a bevásárlókosárba.

Miközben manapság havonta 2000 forintot költünk átlagosan ásványvízre, ahogy olvasom, az énekes Madonna közel kétmilliót. Igaz, ő speciális, szentelt Kabbala-vízzel oltja szomját, szerinte ennek köszönheti, hogy 50 év fölött is kirobbanó formában van. Nálunk azért olcsóbbak ezek az italok, hiszen 100 forint alatt is hozzá lehet jutni másfél literhez, és a mostanság feljövőben lévő ízesítettek ára is 300 alatt marad.

Sajnos az Alföldön nincs olyan remek lehetőség, mint például Erdély szívében, Hargita megyében, ahol mindenki magának palackozhatja, ahogy ott mondják, a borvizet, csak oda kell tartani az üveget a hegy oldalába épített forráscsaphoz. Nálunk le kell fúrni a mélybe, hogy a felszínre törhessen az ásványvíz. Hogy jó üzlet van benne, azt számtalan eredményes vállalkozás bizonyítja. A legismertebb sikertörténet a Bács megyei kistelepülésé, Szentkirályé, ahol az ott élőknek munkát biztosított az üzem, a tulajdonosnak pedig milliárdokat hozott. Ő biztosan sokat tudna mesélni arról, hogy milyen nagy a jelentősége a minőségi termék produkálása mellett a marketingnek, a reklámnak. Ugyanis már régen nem igaz, hogy a jó bornak nem kell cégér. Amikor sok jó termék van a piacon, bizony kell.

A makói fürdő igazgatója szerint az államnak is csatlakoznia kellene az ásványvízbizniszhez. Kérdés, nem késett-e le erről, ugyanis lépéshátrányban van, ugyancsak zsebbe kellene nyúlnia, hogy bevezesse a piacra az Állam Bácsi Vize nevű italt.

Olvasóink írták

  • 1. sebajtóbiás 2012. május 22. 14:20
    „Én nem költök ásványvízre. Mi csapvizet iszunk.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A moly is tudja

"Közös érdekünk, hogy a Szegedre látogató képes legyen napokat eltölteni a városban." Tovább olvasom