Délmagyar logó

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 13°C | 28°C Még több cikk.

Attila és István

JEGYZET - "Internetes portálok máris megpróbáltak politikai felhangot adni – ennek a szimpla szervezési malőrnek."
Túldübörgi-e az Edda az István, a királyt? – erről vitázik napok óta a SZIN és a Szegedi Szabadtéri Játékok idei csúcsaként aposztrofált produkció képviselője. Utóbbi nem érti, hogy lehetett rockkoncertet szervezni az ünnepi előadás idejére a Tisza túlsó partjára. Botrány van kilátásban: ha nem lesz csönd az előadás megkezdéséig, sőt már órákkal előtte, a telt házas előadást mondják vissza.

Kérdés persze, mennyire szól ez az egész presztízsvitáról és marketingről, mint valódi problémáról. Jól tudjuk, egy botrány mindig jót tesz a jegyeladásoknak, és bár Szegeden már telt házas minden István-előadás, a pesti arénába még zajlik az értékesítés. Az pedig nem kérdés, hogy egy Alföldi nevével fémjelzett produkció körüli vitára ugrik majd az egész magyar sajtó. Némely internetes portálok máris megpróbáltak politikai felhangot adni – ennek a szimpla szervezési malőrnek.

Vélhetően nem tett jót a programszervezésnek, hogy mindkét intézmény, az Ifjúsági Ház és a szabadtéri élén is a nyári programok szervezése közben volt vezetőváltás. Az új embereknek nyilván nem az volt az első dolguk, hogy konzultáljanak egymással: biztos, hogy semmiben sem zavarják a másikat? Meg egyébként is, kész programot kaptak, azzal dolguk már nem volt – gondolták. Más kérdés, hogy elődeik miért nem gondoltak rá, hogy a szegedi nyár szervezése nem lehet magányos elfoglaltság.

Csak reméljük, hogy kisebb kompromisszumokkal még el lehet jutni – normális párbeszéd végeredményeként – a mindenkinek megfelelő megoldáshoz, és mindenki hiánytalanul boldog lesz: Patakyék, Istvánék és legfőképp a közönségük.

Mi tagadás, a mai világban ez kész csoda lenne. Mármint egy értelmes kompromisszum egy értelmes párbeszéd alapján. De hátha a művészek világában ez még lehetséges.

Olvasóink írták

  • 1. _csutak_ 2013. július 18. 19:26
    „Ez bizony kicsinyes bosszú a SZIN szervezőitől!
    Én vélelmezem a "felsőbb utasítás" esetét a rebellis várossal és Alföldivel szemben.
    Igen, Orbán nyíltan kijelentette, hogy aki nem neki paríroz annak kegyetlen nehéz sorsa lesz, erről van ám videó is!
    http://www.youtube.com/watch?v=GkFjyPwiAPc&feature=share”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Füstölgés

"A rendszerváltás óta már mindent szétosztottak, már csak az újraosztásra van lehetőség." Tovább olvasom