Délmagyar logó

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 10°C | 24°C Még több cikk.

Az első sokk

JEGYZET - ˝Egy mentálisan sérült fiút kínoztak.˝
Nem túlzok, ha azt mondom, most egy ország találgatja, mi történt Szegeden annak a tízemeletes panelháznak az első emeleti lakásában, ahol két fiatal lány és egy fiú tartott fogva és kínzott hetekig egy korukbeli fiút. Az elsőrendű gyanúsított egy tizenhét éves lány. Az áldozat egy huszonéves fiú.

Amikor hétfő reggel az ügyészség kiadta a sajtóközleményt az esetről, több portál korhatáros hírt gyártott belőle. Kitette a 18-as karikát, és figyelmeztetett, csak felnőtteknek! Feldobta az ilyenkor szokásos választási lehetőséget: még nem vagyok 18 éves, illetve elmúltam tizennyolc éves, belépek. A szűrést azért alkalmazzák, mert a tartalom káros lehet a kiskorúakra.

 Bevallom, nem vagy csak nagyon ritkán nyitok meg ilyen tartalmakat, de tegnap más volt a helyzet. Szembejött velem a hír. Az ügyészségi közlemény ugyanis az e-mail-fiókomban landolt. És letaglózott.

Megszédültem, amikor elolvastam, hogyan kínzott meg három fiatal egy negyediket. A részletektől most eltekintek. Benne van az újságban. Az első sokk után a jó újságíró azonnal felteszi a kérdést, hol és hogyan történhetett meg mindez, kik az elkövetők, kik a szomszédok, mit láttak, mit hallottak, miért tűrte hetekig a kínzásokat a fiú, milyen állapotban van most, miért nem kért segítséget, miért nem üvöltött és ugrott ki az ablakon az első emeletről.

A Délmagyarország – miközben a honlapunkon megjelent friss hír alatt jöttek a hozzászólások, amelyek szégyen és fájdalom, megint cigányozással indultak – végezte a dolgát, mint egy jó újság. Nyomozott. Mai cikkünkben a felmerült kérdések nagy részére választ kapnak. De nem mindenre.

Hogy miért nem menekült el a fiú a lakásból, ahol hetekig kínozták? A legvalószínűbb válasz, hogy egy beteg embert, egy mentálisan sérült fiút gyötörtek. Ezért.

Az embernél nincs kegyetlenebb és félelmetesebb.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Diktátor a hős

˝Más lehet Castro életművének értékelése.˝ Tovább olvasom