Délmagyar logó

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 2°C | 12°C Még több cikk.

Az eső lett a főszereplő

"Most pedig a SZIN-es rendezőség és a zenekarok után Szegedre zarándokló tinirajongók fohászkodnak Esőistenhez, hogy e hét végén a szegedi Tisza-parton elégedjen meg a statisztaszereppel. Főszereplővé lépett elő az eső az idei nyáron."
Az égieknek külön köszönte Ákos, hogy országos koncertsorozata vasárnapra időzített vásárhelyi csattanóját nem mosta el az eső. De hálálkodott a nagyhatalmú rendező, Kerényi Miklós Gábor is, hogy Szegedre költöztetett szuperprodukciója, a Rómeó és Júlia csak a próbák idején kapott hideget-meleget, az előadásokat leginkább derűsen fogadta az ég is.

Most pedig a SZIN-es rendezőség és a zenekarok után Szegedre zarándokló tinirajongók fohászkodnak Esőistenhez, hogy e hét végén a szegedi Tisza-parton elégedjen meg a statisztaszereppel.
Főszereplővé lépett elő az eső az idei nyáron. Az időjárás már nemcsak a ködös Albionban, hanem a napfény városában, Szegeden is az első számú beszédtéma. Ott a kapcsolatteremtés művészetéhez tartozik, itt az egyetértő részvét kifejezésének eszköze lett csepülni a zord, mert nyáron is hűvös és nyálkás időt. Az idei nyár slágere, hogy a klímaváltozásról fölcsipegetett, egymásnak is ellentmondó információtöredékekkel ijesztgetik egymást a nem derűlátásukról nevezetes magyarok.

E reakciót támogatja, hogy újabban nem csupán távoli országok elérhetetlenül egzotikus vidékeiről, hanem szelíd Bakonyunkból is hirtelen folyóvá dagadt patakokról, a víz dühödt pusztításáról, menekülő emberekről és kitelepítésekről szólnak a hírek. A tévéképernyőről a nappalinkba zubogó hírfolyam láttán-hallatán az eddigieknél gondterheltebben sápítozunk az ország legmélyebb pontja, Tiszasziget közelében. A hétfői képsorozat végén pedig kényszert éreztünk fölvenni a telefont, hogy megtudjuk a távoli barátnőtől: bakonybéli házát magának követelte-e a patak. Akkor még reméltük, megússzuk a vízözönt – a megyei strandok mondjuk százmilliós veszteséggel, mi meg egy agyonáztatott vakációval.

Mert a sártenger foglyává lett üdülőfalvak lakóinak gondjaihoz képest semmiség, hogy az eső elmosta a családi nyaralást, el az erdélyi kirándulást.

Erre föl tegnap már a Szegedhez tartozó Tápét és a szomszéd falut, Deszket készült fölfalni a belvíz. Az esőből lett éhes és koszos szörnyeteg Csongrádban is kikövetelte magának a főszerepet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegedi játékok

"Vagyis attól, ha a műsortervezők eltalálják a közönség igényét, ha megtalálják a megfelelő… Tovább olvasom