Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

Az sz betűs híd

JEGYZET - "A galambok vígan szálltak a hídra, hogy aztán jól összehasmenésezhessék a járdát és az arra járók fejét."
Egy szóval ki lehet fejezni, hogyan kezelték Szegeden a galambürülék kérdését a Belvárosi hídon. Ha nincs belőle újságcikk, valószínűleg még mindig térdig járnának a gyalogosok a madárkakában. Reggelente a megfagyott piszkon csúszkálnának a járókelők, jobb esetben lábukkal kennék el a járda széléig, kis ösvényt kialakítva ezzel, ahol aztán kevésbé lenne „olyan" a talpuk.

Hetekig árasztotta el a guanó a járdákat, undorító, hogy cipőtalpon hordták be az emberek a munkahelyükre a madarak végtermékét, hacsak le nem pucolták a lábbelit a ganajtúra után. Hihetetlen, hogy egyetlen hivatalos szerv sem tett semmit azért, hogy megtisztuljon a híd, egészen addig, amíg néhány olvasói telefon után el nem kezdtünk foglalkozni a témával. Néhány telefon tőlünk is, másnap a környezetgazdák szépen elkezdték szétspriccelni a megszáradt és a friss fekáliát is.

A magyarázat egyszerű, elromlott a 10 éve felszerelt riasztó, így a galambok vígan szálltak a hídra, hogy aztán jól összehasmenésezhessék a járdát és az arra járók fejét. Hihetetlen, hogy senki sem volt képes szólni a kivitelezőnek, hogy baj van.

Persze megint csak nem lehet tudni, hogy mi folyik a háttérben. Elképzelhető, hogy hamarosan ránk köszönt a galambriasztó-mutyi korszaka, és kitúrják a Balatonalmádiban székelő vállalkozót Szegedről. Sok kérdés merül fel az ürüléküggyel kapcsolatban, az azért valószínűsíthető, hogy nem így kell kezelni egy ilyen problémát. Nem igaz, hogy ennek így kell működnie. Nem igaz, hogy egy normális országban és egy normális városban így kell együttműködni kettő, esetleg három félnek. Miért nem szólt senki a kivitelezőnek? Ő miért nem ellenőrzi a saját rendszerét, ha tudja, hogy többször meghibásodott korábban? Miért bizonytalan, hogy tud-e megfelelő eszközt találni a javításra? Kizárt dolog, hogy a letrágyázott fejű reklamálók csak lapunkat keresték fel a problémával, és nem szóltak más fórumokon, például az önkormányzatnál. Miért kellett eddig várni? Sosem tudjuk meg.

Ebben a cikkben tizenegy szinonimája szerepel az sz betűs szónak. Jó a magyar nyelv, mert változatos. Mint a galambok hasmenése.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Karácsonyi csodák

"48 család ünnepét tettük szebbé." Tovább olvasom