Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 21°C | 29°C Még több cikk.

Bajnokságok

"Bajnok bajnokot döntöget, vesztésre álló igyekszik elkerülni a K. O.-t. Olyiknak sikerül."
Mert nem csak az az egyetlen méhkasos bajnokság zajlik, amelyik előtt délután és esténként gúvadunk immár hetek óta, hanem egyéb küzdelmek is pumpálgatják az agyba az adrenalinfröccsöcskék viharait. Bajnok bajnokot döntöget, vesztésre álló igyekszik elkerülni a K. O.-t. Olyiknak sikerül.

Új államfőnk van, lenne, bajnok ő is, imában, jóakaratban, kétségtelenül az.

És például az elmosott Borsodban, Zsombón, Somogyban menti kevéske menthetőjét a természet kárvallottja, a megtépett Mezőhegyesen új házat, új életet gründolna, vagy egyszerűen csak áll a zsákfalu bekötőútján, és vár, mióta vár, régóta. Azt se tudja, mire vár. De itt, minálunk várni is bajnokság.

Bajnokság az is, hogy remegő ujjakkal csomagol, és már megy is. Néhány könnyű, egy-két nehezebb papírdoboz, ennyi. Hivatalokban vállalatokban, szervezetekben és apparátusokban hirdetik az új győztest, jóllehet régi, gyűrött arcok is visszaimbolyognak a vezetői asztal kisuvickolt nyomógombjai elé.

Bajnokság folyik a piacokon: ember és ár, kofa és piacfelügyelő között. A vasútokon: ember, idő és a fűvel fölvert szárnyvonalak sínjei között. Igazán véres bajnokság zajlik ember és szúnyog, nyugdíjas és regisztráció, vesebeteg és előjegyzés között.

S ebben a nagy bajnokságosdiban fölfigyeltem egy régi, kedves szereplőre. Hosszú, hosszú éveken át nem volt sehol. Megsérült? Megunta, nem volt kedve? Nem tudom. De azt tudom, hogy újra itt van, köztünk van, játékra jelentkezett, és már be is mutatott egy-két könnyebb figurát, cselt, megmozgatta néhányak eltunyult rekeszizmát. Őkelmét úgy nevezik, hogy humor.

Vicc. Irónia. Olykor gúny, csípős pamflet, komédia. Most az az érzésem, hogy nemcsak más, nagy bajnokok, de Humor uraság őkelme is igen hosszan, jó hosszan fog mivelünk maradni. Van miért.

Olvasóink írták

  • 1. smalltown 2010. július 01. 17:18
    „(Egyedul Darvasi irasaiert erdemes olvasni a dm-t).”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kempingezni jó

"Manapság már joggal várja el a sátrazó vendég, hogy megfelelő színvonalú szolgáltatást kapjon a pénzéért." Tovább olvasom