Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 23°C Még több cikk.

Beetetés

"Sokan kergetik a szerencséjüket, noha a józan ész azt mondja, elvétve talál az csak becsületes emberre. Legtöbbször a nyílt pályázat is ki van már csinálva, kevés tapasztalattal is sejteni lehet, ki kapja az első helyet, ki a másodikat, és a többi százhúsz meg semmit."
Sokan kergetik a szerencséjüket, noha a józan ész azt mondja, elvétve talál az csak becsületes emberre. Legtöbbször a nyílt pályázat is ki van már csinálva, kevés tapasztalattal is sejteni lehet, ki kapja az első helyet, ki a másodikat, és a többi százhúsz meg semmit. Közvetlen példákból tudom, a pályázó erőszakoskodó visszaszerzési akciójában derült ki, ki se bontották az övét, meg a barátjáét, meg az ellenségéét se. És lázadozott a titkárnő, hogy a százhúsz pályázatból neki elő kellett keresnie azt a kettőt. Vegyék tudomásul, őt nem a pályázók fizetik, ennélfogva nem is nekik dolgozik.

Mondom, sokan le vannak vajazva, azóta is.

Hogyne kapnák föl a fejüket némelyek, ha azt mondja délutáni szundikálások fő műsoridejében a telefon, hogy uram, ön nyert! Rögtön elfelejti, elveszett már a magát népjóléti jelzőre illegető állam, egészen más érdekek dolgoznak fű alatt és fű fölött. Annyira be van etetve, észre se veszi, hogy új mócsingot dugtak a szájába. Teletömik postaládáinkat mindenféle „szeméthirdetéssel", és megesik, hogy a fontos levél is ezek közé ékelődve megy egyenesen a kukába. Már-már visszasírná azokat az időket, amikor papírhiányra hivatkozva pártbizottsági határozat kellett a vécépapiros elosztásához is. Ennél alantasabb foglalatosságot ki se lehetett volna találni ennek a pártállami képződménynek. A világ tacepaójává lett interneten annyi viagrát kínálnak naponta, ha marékszámra zabálnám, akkor is kitartana holtomig. És itt vannak a telefonos izgatások. Ígérnek fűt-fát, tücsköt-bogarat, ingyenes üdülést, mindent, csak vedd meg ezt, fizesd be azt, és tiéd a világ.

Meg a szamárfül.

Végre kimondatott egy másik bűvös szó, és zaklatásnak minősíti az egészet. Hivatalosan. Ami, ugye, azt jelenti valóságosan, hogy időbe telik, amíg lesz is belőle seggre esett fene. Hiába határozott a telefon-előfizetők többsége külön jellel a listakönyvben, hogy hívószáma reklámcélokra nem használható, a habzsoló kapitalizmusban minden törölve. És mit tesz a hírre a dologban érdekelt szerencsétlen nyugdíjas, akinek néminemű jövedelmi kiegészítést jelent, hogy zaklathat másokat? Kimondja hangosan, bele a világ fülébe, hallom a rádióban, hogy neki is élnie kell. Ő tudhatná legjobban, becsületes múltját szennyezi behízelgő hangjával, bagóért, amikor zaklatásra fogja embertársait, de azt is megtanulta, jobb a sűrű fillér, mint a ritka forint. (Maholnap már az egyforintos és kétforintos is ide lapátra kerül. Ennyire megy előre a világ?)

Azt hiszem, a törvényben kellene sávot nyitni, hány órától hányig szabad zaklatni. Hogy akkor ne vegyem föl a telefont.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Alvó ördög

"Bár többen megjósolták, nem omlott össze április elseje után a magyar egészségügy. A… Tovább olvasom