Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 14°C | 27°C Még több cikk.

Befűtenek

JEGYZET - ˝A számla végösszege kiszámítható.˝
Ha szó szerint vesszük a címet, ennek még nem jött el az ideje. Vannak azonban olyanok, akiknek nemcsak a mostani trópusi hőségtől lett melegük, hanem miután a híreket hallva kirázta őket a hideg.
Az áramszolgáltató szakszervezete után tegnap a gázszolgáltatók érdekképviseletei borították a bilit. Megelégelték, hogy a folyamatos rezsiharc miatt dolgozók tucatjait teszik utcára a szolgáltatók. A bennmaradóknak meg három ember munkáját kell elvégezniük olyan munkahelyen, ami köztudottan veszélyes üzem. Mondhatjuk mi, kívülállók, hogy ez mindenkinek a magánügye, de – és ez a szakszervezetek szerint hamarosan valóság lesz – folyamatosan csökken a szolgáltatás színvonala. Ezt úgy érzékeljük majd, hogy egyre gyakoribbak lehetnek az üzemzavarok, a fennakadások. Persze erre is rálegyinthetünk, hogy az áramszolgáltatós dolgozók is rémisztgettek hasonlókkal, mégsem történt semmi. Legalábbis szemmel láthatóan semmi. De az is lehet, hogy csak mi nem tudunk róla – köszönhetően a megmaradt dolgozók erőfeszítésének.

És ha mindez nem lenne elég, itt a következő „örömhír". Őszre, nyilván, mert akkor lesznek az önkormányzati választások, a cégeknek is rezsicsökkentést ígér a kormányzat. Hogy ez pontosan kit érint és melyik energia árát, még nem tudni, de a kormányfő nagy ívű tervei szerint négy-öt éven belül nálunk lesz az Unióban a legalacsonyabb energiaár – mindenkinek.

Szemernyi kétségünk ne legyen, ez nem ajándék. Majd megfizettetik velünk az élelmiszerárakban, és amikor kompenzációra csoportosít át a kormány a költségvetésben. Merthogy egy kormány sem tud ajándékot adni. Azt osztja szét, amit beszedni képes. Ha ennél többet ad, vagy éppen hogy kevesebbet szed be, akkor az csalóka délibáb. A számla végösszege viszont matematikai képlet alapján kiszámítható. Ha erre valaki nem számít, akkor is fizet, sőt ráfizet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Itthon nyaralunk

"A többség legfeljebb álmában utazik." Tovább olvasom