Délmagyar logó

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik 1°C | 11°C Még több cikk.

Békávézunk

"Pfujolásban és a más zsebében való kotorászásban erős a magyar."
Békávézik az egész ország. A botrány kirobbanásakor, az első 100 milliós végkielégítésnél, még a nyár közepén láttam egy tévéműsort. Ebben mesélte el az ügyeletes elemző: ült a buszon, amikor egy asszony azt mondta az ellenőrnek, nincs se jegye, se bérlete. Negyven évig minden hónapban megvette a havi szelvényét, de most már soha többé nem teszi. Az egész busz a védelmére kelt, mire az ellenőr csak ennyit mondott: igazuk van – és a következő megállóban leszállt a járműről.

Kollégám a minap írt egy történetet a szegedi buszsofőr bántalmazásáról, aki az SZKT állományába tartozott. Megállt mellette az aznapi szerkesztő, hogy beleolvasson az írásába, és ő vette észre, hogy a tapasztalt újságíró SZKT helyett már hatodszorra írja le, hogy BKV.

A BKV neve fogalommá vált, berögzült az emberek agyába, ezzel kelnek, ezzel fekszenek. A BKV soha többé nem lesz már Budapesti Közlekedési Vállalat, hanem a csalás, a lenyúlás, a pénzmosás szinonimájaként vonul be a rendszerváltás utáni évtizedek cseppet sem színvonalas történelmébe.

Többek között a BKV-sagának is köszönhető, hogy most minden állami és önkormányzati cég vezetőjének a fizetését bogarászhatjuk, összehasonlításokat tehetünk, csemegézhetünk, sziszeghetünk, pfujolhatunk – „lebékávézhatjuk" őket. Pfujolásban és a más zsebében való kotorászásban ugyanis erős a magyar, amelynek már-már nemzeti vonásává vált az irigység és a jajgatás. Mélységesen fel tud háborodni az egyszerű ember, hogy „semmittevésért" micsoda felügyelőbizottsági pénzeket vesznek fel – mások. Ha őt bíznák meg a semmittevéssel, aligha lennének erkölcsi aggályai.

Örülnöm kellene, hogy a nyilvánosságnak ekkora az ereje, és interneten az adófizetők pénzén fenntartott állami és önkormányzati cégvezetők jövedelme is elolvasható. Örülnöm kellene, ha tudnám, hogy ennek a pfujoláson, az emberek egymásnak ugrasztásán kívül bármilyen eredménye, következménye lenne. Ha tudnám, hogy akkor most mivel is vagyunk előrébb.

Olvasóink írták

 • 9. madártej 2009. szeptember 19. 09:17
  „Menteni a menthetetlent-ez a F.K. cikk lényege szerintem. A komány a nadrágszíj újabb összehúzását követeli meg a néptől, de saját magának és a csókosoknak nyomja oda a jattot, mint a vöcsök!”
 • 8. őrgróf 2009. szeptember 18. 22:55
  „Szó-mi-szó, F.Klárától más cikket nem is igen várhatunk. Én úgy gondolom, hogy igenis jogunk van tudni, a mi adóforintjainkból mennyit kapnak - sokszor tehetségtelen, esetenként kifejezetten káros - állami vállalatoknál dolgozó vezetők. Akik arra hivatkoznak, hogy "nyugaton is hasonló a keresete a hasonló beosztásban dolgozóknak", de ugyanők már nem gondolnak erre, ha egy orvos, egy tanár stb. is hasonló fizetést kér, mint "nyugati" társaik. Másik kedvenc - de hazug! - mondatuk: "a versenyszférában még többet is keresnek, mint ők", ez lehet - de nem valószínű - hogy igaz, viszont ott teljesíteni kell!!! És nem a veszteségért fizetnek!!!Javaslom nekik, próbálják ki,menjenek a "versenyszférába"!!!Tisztességesebb, jóval kevesebb béreket, végkielégítéseket sem tudok elfogadni olyan vezetők esetében, akik milliárdos veszteségeket termelnek!!!És ezeket nem elengedni kell a munkahelyükről, milliós végkielégítésekkel, hanem KI KELL RÚGNI ŐKET, és kártérítést fizettetni velük! És ez vonatkozik a mitűnő, mindenütt megfelelő Kocsis et-ra is. Ha nem tudja nyereségessé tenni a céget - ha jól tudom, nem is az elsőt - akkor milyen alapon akar milliókat zsebretenni? Veszteséget termelni egy négyelemis alkoholista munkakerülő is tud.
  Ez vonatkozik a MÁV vezetőkre is, akik csak úgy tudják csökkenteni a veszteségeket, hogy vonalakat zárnak be, embereket bocsátanak el...arra egyik sem gondol, hogy lehetne nyereségessé tenni az ágazatot, pl. a kamionszállítások megoldásával Hegyeshalomtól Nagylakig, egy vasúti híd felépítésével Temesvár felé akár végig a Balkánon, stb. Ezzel megkímélve a közutakat a rongálástól, az embereket a rengeteg légszennyezettség miatt bekövetkező rákos megbetegedéstől, stb.”
 • 7. emzéperiksz 2009. szeptember 18. 19:53
  „Hm, azt hiszem, pályát tévesztettem... A BKV-nál kellene dolgoznom. Egyszer kielégítenének, sose lenne többet gondom, lógathatnám a lábam a langymeleg tengerbe vég nélkül... :)”
 • 6. vmagdi 2009. szeptember 18. 16:54
  „ez hülye
  "Pfujolásban és a más zsebében való kotorászásban ugyanis erős a magyar, amelynek már-már nemzeti vonásává vált az irigység és a jajgatás."
  Szerintetek hogy jon ossze, hogy irigy az, aki phujol az aarcatlan csalasok miatt. Mert vegkielegitest utalni nyugdij utan , az nem egeszen torvenyes az etikatlansagon tul, meg akkorsem ha klarikank kituntetne erte a jomadarat.
  Ha normaalis vilagban elnenk, az ilyen fejketeklaarak szart lapatolnanak, bar ez a cikk is nagyjabol ugyanaz”
 • 5. ombia 2009. szeptember 18. 16:40
  „Kedves Klára!

  Ez most mi volt? Már bocsásson meg, de se eleje, se vége, se semmi... (se íze, se bűze)
  Nekem olybá tűnt, hogy egy megrendelésre készült PR-cikk.
  Kérdés csak az ki lehet a megrendelő? (költői)
  Személy szerint, ezt a mondatát ki kérem magamnak: " Mélységesen fel tud háborodni az egyszerű ember, hogy ,,semmittevésért" micsoda felügyelőbizottsági pénzeket vesznek fel - mások. Ha őt bíznák meg a semmittevéssel, aligha lennének erkölcsi aggályai." Szerintem ezért az általánosításért bátran és minimum szégyellheti magát. Szégyellheti azért is, mert itt megpróbálja az egyszerű emberek irigységére "átmaszatolni" ezt az egész aljas bkv-s, hunvaldos, zuslagos - és folytathatnánk a sort bőven - ügyet.
  De az AGIT-PROP már csak így működik.
  Hogy ne legyen egyszerű dolga itt egy kis olvasni való, bátran ajánlom figyelmébe: http://vastagbor.blog.hu/2009/09/18/hunvald_soforje_kitalal”
 • 4. siriusilant 2009. szeptember 18. 16:11
  „Ez most a szerecsenmosdatás helye? Higgye el, kedves elvtársnő, nem irigység dolgozik az emberekben, hanem mérhetetlen düh, mert az olyanok pofáznak a megszorítások szükségességéről, akik gátlástalanul fosztogatják az országot! Elkeserítő, mert itt csak jog van, igazság nincs! Nem baj, ha a csókosok milliárdokat síbolnak, mi csak fizessünk a minimálbérből és rágjuk a csirke-farhátat! Esetleg elmehetünk a patikába egy kis marihuánáért, mert hamarosan azt is lehet kapni, lehet, még kötelezővé is teszik. Nem érzi, hogy itt valami kurvára nem stimmel? Pedig lassan időszerű lesz nagy nyikorogva fordítani a szélkakason, ha később is firkálásból akar megélni...Lehet moderálni.”
 • 3. shitt 2009. szeptember 18. 15:09
  „Igen, nagyon nem vagyunk elorebb, de ha en most leirom, hogy ki milyen penzt kap az on atal is kritizalt nyilvanossagot tajekoztato mediaba akkkor elorebb vagyunk? Igen, mert tudjak az emberek, hogy mennyivel kell osztani egy-egy DM-cikket, ahol a fuggetlenseg moge bujva csinaljak a Szegedi Tukrot, Botka PR-lapjat DM-s ujsagirok V. Fekete szekeszteseben. Maga Klarika pedig Ujhelyi megredneleseire is dolgozik egy-egy irassal. Ennek fenyeben nagyon hiteles a fenti szoveg.
  Micsoda egy irigy vagyok, mert nem en kapom a plusszlovet a propagandaanyagokert, mi?!”
 • 2. emzéperiksz 2009. szeptember 18. 12:43
  „Frsbegbie, milyen cikk töltött volna el megelégedéssel?”
 • 1. frsbegbie 2009. szeptember 18. 11:33
  „bezzeg ezzel a gyönygyszem cikkel aztán már tényleg sokkal előrébb vagyunk. köszönjük a rengeteg konstruktiv javaslatot és ötletet. végre valaki megmondta a tutifrankót.
  Tessék, nem "pfujolok´ , sőt előterjesztem irodalmi Nobel-Dijra.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szabályok apálya

"Miért kap szinte biztatást éppen a közlekedők felelőtlenebbje?" Tovább olvasom