Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Betegségpánik

JEGYZET - ˝A saját fürdőszobájukban mindennap megfürdenének.˝
Amint körbejárt a magyar sajtóban a hír, hogy kedden 50 migránst szállítottak kórházba a Nyugati pályaudvartól Budapesten, rögtön megkezdte a pánikkeltést a Facebook népe. A menekültek hasmenésre panaszkodtak a vasútállomáson dolgozó önkénteseknek, majd egy különbusszal a Szent László Kórházba vitték mindazokat, akik megbetegedtek, illetve akiknél felmerült a betegség gyanúja. Az internetes kommentekben megy a gyűlölködéssel vegyes pánikkeltés: kihal a magyar, mert gyógyíthatatlan betegségeket, például ebolát hozhatnak be külföldről. Volt, aki azért háborgott, mert ha nem fizetnek nálunk tb-járulékot, miért látják el a migránsokat.

Az aggodalmat túlzottnak tartom, de azért ne is szépítsük a helyzetet. Rengeteg szemetet hagynak maguk után a menekültek, és mivel úton vannak, általában nincs megfelelő lehetőségük a tisztálkodásra sem. Lehetne azon is vitatkozni, hogy miért dobálják el a hulladékot, és miért nem vigyáznak jobban magukra. A válasz alighanem az, hogy épp azért, mert úton vannak, kimerültek, és csak a célra koncentrálnak. Otthon, a saját udvarukban biztosan nem képeznének szeméthalmokat, és a saját fürdőszobájukban biztosan mindennap megfürdenének.

Elkerülhetetlenül találkozunk a migránsokkal, akár az utcán, akár a pályaudvarokon vagy a vasúti kocsikban (ha nem zárják rájuk az ajtót). Ezért kell a fokozott óvatosság, ami a higiéniát illeti. Az önkénteseknek – többek között azoknak, akik a szegedi nagyállomásnál dolgoznak – nagy köszönet és elismerés jár azért, mert az állami szervek munkáját kiegészítve, olykor helyettesítve tevékenykednek. Fertőtlenítenek, tisztítanak, tisztasági csomagokat osztanak. Értünk is teszik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sodrásban

˝Úszni alig vagy egyáltalán nem tudók feledkeznek meg a józan észről.˝ Tovább olvasom