Délmagyar logó

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 12°C | 17°C Még több cikk.

Bezzegfesztivál

JEGYZET - "Hallottam ám én is történeteket, úgy tudom, sokan hánytak a 80-as években is."
„Akkor bezzeg volt értéke a zenének, akkor bezzeg még nem a saját hányásukban fetrengtek a fiatalok" – mondta egy ismerősöm, amikor említettem neki, hogy retrofesztiválra, a Deja Vure tartok a héten. Vaskalapos a hölgy, de próbáltam vitatkozni vele, a magam 28 évével. Hallottam ám én is történeteket, úgy tudom, sokan hánytak a 80-as években is.

Ő 50 felett jár, nemigen hallgat senkire, maximum a férjére. „Bezzeg akkoriban a fiatalok tisztelték az idősebbeket, nem beszéltek vissza nekik" – mondta még, ekkor adtam fel.

Tipikus bezzegelő. Ő az, aki méltatlankodik a SZIN miatt, mert hajnali 2-kor elviszi neki a Tisza a hangzavart, ő az is, aki szerint a legnagyobb hiány a magyar kocsmákban a csapolt barna Kőbányai. Nem jó a strand, nincs elég úszóház, undorító zenék mennek a diszkókban. Bezzeg az ő idejében!

Amikor említettem a Deja Vu fellépőit, nem ismerte a felét sem, azt hitte, az LGT és Koncz Zsuzsa énekel majd. Mondtam neki, hogy Modern Talking és Alphaville, ő csak a fejét csóválta. „Bezzeg a magyarok nem lesznek elegen" – reagált, pedig nem ismeri a programot. Mondtam, hogy ők lesznek többen, de a válaszom nem érdekelte, meg sem várta. Durrogva ment tovább a piacra, ahol bezzeg régebben lehetett rendes gyalulni való tököt kapni, ma már az sincs.

Úgy néz ki, hogy vele nem találkozom Szeged legújabb fesztiválján. Nem is az én, nem is az ő korosztályára kell számítani. 30-as, 40-es éveikben járók a célcsoport. A gyerek lepattintva a nagyinál, az idei első szabadság kivéve. Póló betűrve a farmerba, kapucnis pulcsi a derékra kötve, hátha hideg lesz este. Ahogy egy ismerősöm mondaná: „Bezzeg régen melegebbek voltak az éjszakák".

Olvasóink írták

 • 2. tucat 2013. június 14. 18:51
  „- Matek: elégtelen! Fizika: elégséges, figyelmeztetéssel! Nyelvtan: egyes! irodalom épp, hogy elégséges!... Osztályfőnöki intő! Igazgatói figyelmeztetés! Na, megállj, te, bitang!
  - Nyugi, papa, fűzd vissza szépen a derékszíjadat! A padláson kotorásztam, megtaláltam a régi "debezzeg" ellenőrződet, és kíváncsi lettem, mit szólnál, ha a nyomdokaidba lépnék.

  Off? Hát, az ördög tudja. Mindenesetre, legalábbis más események kapcsán, időszerű tipp lehet a tanulóifjúságnak. Persze, ki-ki a maga felelősségére kísérletezzék! Én nem tartom a hátamat! Elégszer tartottam annak idején, pedig én a saját ellenőrzőmmel riogattam az öregemet! :D”
 • 1. tucat 2013. június 14. 18:17
  „Jó, jó, hánytak, de azért jobban megbecsülték, amijük volt, amit drága pénzen bekebeleztek, igyekeztek magukban tartani, ha már kifizették nyolc óra munka után, nyolc (+/- n) óra pihenés - és parki, útszéli lábadozás - előtt..., hukk!
  De ezek, a mai fiatalok...! Csak a virtuális világ, valódi inger alig! Bezzeg, ha összeszámolnám, annak idején nekünk hány ingerünk volt! És, persze, hány van ma is, igaz mástól, másféle már...
  Meg aztán ezek a mai öregek is! Bezzeg a régiek, nem felejtették el az ifjúságuk, hány-meg hány ingerben gazdag élményeit!

  Azé´, ami a zajt illeti, nem biztos, hogy nagyon élemedett korúnak kell ahhoz lenni, hogy a pihenni vágyó zembert elborítsák a gastroenteritiséire is emlékeztető ingerek. No, ennek a bezzegfesztiválnak a színhelyét, úgy fest, jól választották meg, kevesebb, olyan, a jó barátja csengetését amúgy szívesen elváró polgár ingerkörnyezetét dúsítja majd, aki a takarót... álmos hajnalon... a fülére húúúú...zza!

  Mindegy, jó mulatást! Nem mondom, hogy csak csendesen, ne hallja senki más, de aki a Szúnyográdiót vágyja hallgatni, azért annak se szegje kedvét a kivédhetetlen hangzavar! Így oké? ;)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szúnyográdió, Budapest

"Nem akarok a szúnyogból elefántot csinálni, de látnunk kell: bármi megtörténhet." Tovább olvasom