Délmagyar logó

2017. 01. 23. hétfő - Zelma, Rajmund -8°C | 4°C Még több cikk.

Bili

JEGYZET - ˝Vendéglátáshoz a komfort az alap˝
Mostanában azon tűnődöm, hogy ha valaki Szegedre érkezik nézelődni, és rájön a szapora, vajon hol végezheti el a dolgát. (Már ha nem hord magával éjjeliedényt.) Mert hát ez bárkivel megeshet, számítani lehet és kell is rá. Főleg ha arról beszélünk, milyen fontos a turizmus, különösen kiemelve pedig a nyári idegenforgalom bevétele.

Valamikor, nem is olyan régen több nyilvános illemhely is működött egyszerre a városban, gondoljunk csak a Széchenyi téri zöld villamosra (vajon most hol lehet?), a Károlyi utcai Akvárium aljára, a Roosevelt térre, a Somogyi-könyvtár melletti közvécére, a Bartók téri gombára vagy az Aradi vértanúk terén lévő egységre! A Bartók és az Aradi vértanúk tériből büfé lett, a Károlyi utcait tegnap vasrács, a Roosevelt térit lakat védte, a Dóm téren szűkszavú cetli hirdette: üzemen kívül. Szóval a még létező három létesítmény közül nullát, zérót lehetett használni.

Ezt én persze szegediként csak akkor vettem észre, amikor ismerősöm, aki egy nagyobb csoportot kalauzolt, szorult helyzetében felhívott. Egy busznyi embert haza, a saját vécéjére csak nem vihetett, de miért is tette volna, gondolta, úgyis talál nyilvános illemhelyet. Hát nem. Mit volt mit tenniük a mi látogatóinknak, fejben tartották. És elzarándokoltak az egyik gyorsétterembe. Képzelem, milyen felhőtlen boldogság lehetett az ottani takarítóknak.

Ezen sürgősen változtatni kell, arról nem is beszélve, hogy nem azt kell megvárni, hogy a közvécé lesz „a nagy üzlet". Mert megérni soha nem fogja száz-kétszáz forintjával. Nem is azt, hogy valaki kiborítsa a bilit. Ezt a józan ész (na meg az ízlés és a kultúra) követeli, mert vendéglátáshoz a komfort az alap.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Imádkozó kezek

˝A déli harangszó nem csak a hívőknek fontos˝ Tovább olvasom