Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 24°C Még több cikk.

Birkózógép

JEGYZET - ˝A birkózószövetség elnöki tisztségére is pályázó honatyából lassan birkózógép lesz.˝
Amit most hallunk, az a próbaüzem gépházzaja – így reagált az új útdíjrendszerrel kapcsolatos kifogáscunamira Orbán Viktor pénteken. Sőt, a kormány nyitott, sok minden változhat még a februári éles üzemig. Szerinte is értelmetlen, hogy két matricát vegyen az, aki a szomszéd megye első lehajtóján lejön az útról. Ezt mi is így gondoljuk, csak az a szakmai csapat látta másként, amelyik a szabályrendszert összeállította, a hatástanulmányokat meg majd elolvassuk – már ha vannak ilyenek –, amint kipereli az egyik ellenzéki párt.

És az meg milyen próbaüzem, ahol büntetnek?

Nem változtatna az útdíj jelenlegi rendszerén a kormány rezsibiztosa, Németh Szilárd, noha egyre több kormánypárti politikustársa is sürgette azt. – A rendszert a kormány és a frakció is támogatja – mondta jó ütemérzékkel csütörtökön, egy nappal azelőtt, hogy a Főnök kimondta, ez mégiscsak próbaüzem.

Nem szívesen élcelődöm már a vezető kormánypárt káderválasztékára jellemző, listás parlamenti bejutó helyre értékelt úron, de legutóbb az internetadó mellett állt ki olyan mellszélességgel, hogy abba gazdái is belepirultak. Két napra rá a kormányfőtől megtudtuk, kizárt, hogy így bevezessék a netadót, nemzeti konzultáció kell. Jó lenne, ha péntekhez közelítve nem nyilatkozná le a tutit az erősen vitatott, sokakat hátrányosan érintő ügyekben, mert úgyis az lesz, amit Orbán reggel a rádióban mond.

Szóval a Nemzet Tanácsadója, Habony Árpád lassan meghívhatná egy kávéra a Nemzet Rezsibiztosát, hogy a hét közepétől kezdve, ha lehet, kerülje a sajtót. Különben a birkózószövetség elnöki tisztségére is pályázó honatyából lassan birkózógép lesz – amivel a vicces villanyszerelők szerint akkor találkozhatunk, ha drótokat dugdosunk a konnektorba.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Óhajok

˝Ez a január bekerül a történelemkönyvekbe.˝ Tovább olvasom