Délmagyar logó

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 20°C | 31°C Még több cikk.

Bizonylat a zsebben

"Az életet jelentheti az, ha nem az anyagiakra, csupán Larára kell koncentrálni."
Nyugdíjas tanárnő türelmes, megértő, mégis szelíden rábeszélő hangján szól bele a telefonba az a nagyon kedves hölgy, aki félévente felhív. Vagy általában kér ötezer forintot a beteg gyermekeket segítő legális – adókedvezményre jogosító igazolást is rendre mellékelő – alapítványnak, vagy megmondja, most konkrétan mire gyűjtenek. Ha valaki néhányszor fizetett már ilyen alapítványnak, akkor ott gondosan megőrzik a telefonszámát, s időről időre rácsörögnek.

Békeidőben nem is volt túl nagy gond egy átlagos családapának feladni évi egy, maximum két csekket, még akkor sem, ha a második akcióba már nem avatta be feltétlenül élete párját. Mert a beteg gyerek szent, viszont az otthoni békesség is az. Mostanában, amikor oly sok családnál a szokásosnál is jobban élére állítják a forintokat, nem biztos, hogy a zakózsebben kell hagyni az alapítványi befizetési bizonylatot. A kedves, női hangnak meg ilyentájt valószínűleg egyre többen mondják: kezét csókolom, ne tessék kihúzni a listáról, keressen körülbelül fél év múlva.

Vagyis szó szerint ugyanazt, mint amit fél évvel ezelőtt mondtak.

Nincs ember, akiből ne váltana ki erős érzelmeket egy beteg, tehetetlen gyerek, s nincs olyan, aki ne akarna segíteni rajta és családján. Gondolni sem mertük, mennyi embert mozgat meg lapunk, amikor a bevonása előtti aprópénzt gyűjtöttük Ádámnak az őssejtbeültetésre. A nagy közhelyből, a „sok kicsi sokra megy"-ből igazán nagy segítség lett, teherautó kellett a pénz elszállításához, s valóban érdemben támogattuk a családot.

Most Larának gyűjtünk, egy új szívvel, de még csövekkel a testében élő pici lánynak, s anyukájának, hogy könnyebb legyen, amikor hazaadják a gyermeket a kórházból. A túlélést, az életet jelentheti az, ha nem az anyagiakra, csupán Larára kell koncentrálnia az édesanyának.

És most nyugodtan hagyjuk a zakózsebben a befizetési bizonylatot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Feldolgozni a tragédiát

"Szerintem hazudik, aki azt állítja, egyáltalán nem fél a repülőn." Tovább olvasom