Délmagyar logó

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 15°C | 27°C Még több cikk.

Bódébohózat

"Kívülállónak bohózat, a jogászoknak munka, a városnak meg jó adag méreg."
A Mars téri bódék egy darabig még keresztbe tesznek a fejlesztésnek, mert a hosszú évek óta húzódó per kezdődhet elölről. Ízlelgetem az újrázáshoz vezető egyik súlyos eljárási hibát, miszerint az elsőfokú bíróság nem tájékoztatta a kereskedőket arról, hogy ügyvédet fogadhatnak. Ez jogilag biztosan így van, kevésbé jogilag meg egyszerűen nevetséges.

– Joga van ügyvédet fogadni – kezdi a rendőr tettenéréskor a nyugati mozi- vagy tévéfilmben, s ezt már ugyanúgy fújja az ötéves gyerek is, mint azt, hogy a gyógyszer mellékhatásairól kit kell megkérdezni. Szegény kereskedőknek meg elfelejtették mondani, hogy ügyvéd segítségét is kérhetik, akiket nem is kellett volna előre kifizetni, megelégedtek volna a százalékban meghatározott sikerdíjjal.

Kívülállónak bohózat, a jogászoknak munka, a városnak meg jó adag méreg a Mars téri bódék ügye. Már rég túl lennénk rajta, ha egy dózer még idejében, egy lendülettel – és persze véletlenül – végigment volna a soron. A végeredmény: nagy botrány meg egy kivitelezői nyilatkozat, hogy sajnálatos kommunikációs hiba történt – merre menjen Géza a dózerrel –, és majd valaki fizeti a kárt. Persze jogtalanság történt volna, ami nem engedhető meg, így viszont a várost röhögik, hogy mennyire tehetetlen – miközben több száz millió forintos pályázati pénz elvesztése a tét.

Szinte csak két dolog biztos a Mars téri bódésorral kapcsolatban, hogy ronda és rendezetlen tulajdonviszonyú. Azzal kevesen vitatkoznak, hogy el kell tűnnie, ám a hogyannal kapcsolatban most kevésbé látszik a megoldás, mint egy nappal korábban. Azt, hogy mit és mikor rontott el az ügyben a város, nehéz megmondani, különösen az Etelka sori garázsok ügyének ismeretében. Ott ugyanis azért kapott ki az önkormányzat, mert túl drágán vásárolta meg a tulajdonosoktól az ingatlanokat – emitt meg mintha az lenne a baj, hogy nem fizeti ki az eltúlzott tulajdonosi követeléseket. A két ügy abban is hasonlít: a fejlesztés bajjal jár, úgy tetszik, Szegeden különösen.

Olvasóink írták

 • 3. jq 2009. október 30. 13:35
  „Gratulálok az önbíráskodásra való felbujtáshoz!!!!!!!”
 • 2. Felhőfejes 2009. október 28. 14:07
  „Ha valakit az önkormányzat melletti hangulatkeltésen kívül
  a másik fél álláspontja is érdekel esetleg, itt megtekintheti:
  http://sites.google.com/site/amarsterert/”
 • 1. szegedi1 2009. október 28. 09:01
  „Tisztelt Kovács András!

  Cikkéből kiderül, hogy Ön nem örül a demokráciának, és a Mars téri bódék ügyét nem is ismeri eléggé.
  Itt nincs szó eltúlzott követelésekről, mert egyenlőre a perek folynak, még eltúlzott követelésről szó sem esett.
  Arra meg már nem is tudok mit mondani, hogy dózerrel kellett volna Gézát utasítani, hogy merre menjen.

  Gratulálok ehhez a cikkhez!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Köztársaságunk

"A köztársaság kikiáltásával az ország sorsa átkerült polgárai kezébe." Tovább olvasom