Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 30°C Még több cikk.

Bokros.hu

"A válás a valóságban meghiúsult, ám virtuálisan sikerült."
Bokros nem válhat el Csongrádtól, és ezt a normális együttélés érdekében kénytelen elfogadni.

Hiába költött népszavazásra, hiába voksolt véleménynyilvánító szavazáson a szakadás mellett a többség, a minisztérium – most a fővárosi bíróság döntésével megerősítve – keresztülhúzta a számításokat. A falut 1977-ben a helyiek megkérdezése nélkül csatolták Csongrádhoz, most a helyiek megkérdezése ellenére nem csatolják el tőle. Mosolyogni ehhez nem lesz könnyű, mert az önállósodást sürgetők, és a csongrádi önkormányzat között meglehetősen elmérgesedett a viszony.

Bokros ennek ellenére akkor teszi a legjobbat, ha megmutatja, komolyan gondolta, hogy akar fejlődni, hogy vannak ötletei arról, hogyan működhetne jobban a településrész.

Mindenki vágyik az önállóságra, senki nem szeret kistestvér lenni a nagytesó mellett. A különélést azonban meg kell fontolni.

Algyő meggondolta, és jól döntött. Azt is megengedheti magának, hogy jórészt saját erőből iskolát építsen.

Nekik nem volt mitől félni, bátran hagyatkozhattak az iparra. De biztonságban érezhette volna-e magát Bokros? Az önkormányzati miniszter szerint nem, Varga Zoltán kijelentette: a bokrosiak az indokoltnál nagyobb mértékben alapoznak az iparűzésiadó-bevételre.

A válás a valóságban meghiúsult, ám virtuálisan sikerült. 2009. június 24. óta saját honlapja van a településrésznek: www.bokros.hu. A nyitóoldalon egy napocska és egy halloweenre készülő kislány mosolyog. Ők már jó képet vágnak. Az együttélés érdekében egy városnak és egy településrésznek kell megpróbálni hasonlót.

Olvasóink írták

 • 5. hank 2010. május 22. 01:01
  „Azt nem sokan tudják, hogy mennyi ideig várt Bokros a bokros.hu -ra mert egy sem Bokroshoz sem Csongrádhoz nem kapcsolódó személy pusztán spekulációs céllal beregisztrálta az eredetileg védett nevet (többek között olyan nevek mellet, mint tea-online.hu stb. Milyen véletlen egybeesés. :-)
  Majd amikor visszaadta, hogy nem kell neki, akkor kapásból ketten is lecsaptak rá, szerencsére már helyiek.

  Gratula az informatív oldalhoz.
  Egy jó oldalt csak lelkesedve lehet összehozni, ami megvan pár személyben.

  Hank”
 • 4. sima 2009. október 08. 19:56
  „Miért bántaná bárki is ? Nagyon aranyos ahogy mosolyog a képen. Nem olyan ledér mint Klaudia , hogy csak úgy odadobja a testét a Playboy-nak. :))”
 • 3. Mignon 2009. október 08. 16:13
  „Kedves Hozzaszolok!

  Aki a Zsuzsit bantja, annak velem gyülik meg a baja..........!
  Isten uccse.”
 • 2. gondazs 2009. október 08. 15:58
  „szia!”
 • 1. Mignon 2009. október 08. 12:42
  „Szia Zsuzsi!
  :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rákharc

"Szinte naponta bukkannak fel hírek arról, hogy most aztán itt a nagy áttörés." Tovább olvasom