Délmagyar logó

2018. 07. 22. vasárnap - Magdolna 20°C | 29°C Még több cikk.

Buborékfólia

JEGYZET - ˝Elhúz nyolc-tíz szirénázó rendőrautó.˝
Az utóbbi napok legérdekesebb híre számomra az, hogy buborékfóliával és vízpermettel ablakot lehet szigetelni. Egy internetes híroldal leírja, hogyan lehet „pofonegyszerű trükkel" spórolni a fűtés költségén. Vastagabb fajta buborékfólia kell. Úgy érdemes méretre szabni, hogy az üvegnél két centivel minden oldalon túllógjon, mert a hideg miatt össze fog húzódni.

Szórófejes flakonból tiszta vizet kell permetezni az ablakra, és a fóliát a sima felével rá lehet tapasztani. Ragasztó nem kell, így marad, amíg le nem szedjük. Foltot sem hagy. Megmutatják videón, hogyan kell csinálni. Igazán ez fogott meg. Amerikai angol akcentussal beszélő nő egy modern lakás ajtajának keskeny világítóablakán babrálva magyaráz.

Szabás, simítás. Igen, szerény körülményekre, régi ablakra számítottam, mert az él bennem, hogy ilyen módszerrel annak kell spórolnia, aki nagyon szegény. Ezzel talán nem csak én vagyok így, ez a mi bajunk. Nem néz ki rondán az utcáról az az ablak, amelynek üvegét belülről buborékfólia fedi? Annyira nem. Kilátni persze nem lehet. De vajon olyan nagy veszteség ez most?

Ahogy ezt a jegyzetet írom, a szegedi szerkesztőség ablaka előtt most épp nem történik semmi. Reggel batyus menekülteket láttunk, és naponta kétszer elhúz nyolc-tíz szirénázó rendőrautó Röszke felé. Ezt látom a tévéhíradóban, erről beszélgetnek az ismerőseim, az interneten is.

Keveset tudunk a menekültekről, de egyre több mindent gondolunk róluk, arról is, amit a kormány, a rendőrség, az egyház tesz vagy nem tesz. Mindenkinek a maga vérmérséklete diktál, kiderül, a barátaidat sem ismerted eddig. Vajon most már igen? Szóba kerül a menekültügy otthon, mondod, amit gondolsz, erre édesapád fölemeli a hangját.

Van véleményem, de egyre többször érzem, hogy jobb hallgatni. Az a fólia sem rossz ötlet, ha spórolni lehet vele, pénzt, ideget. Ne jöjjön be más, csak a fény. Amíg világít.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erkölcsi iránytű

Erkölcsi iránytű
˝Ha segíteni tudsz, segíts.˝ Tovább olvasom