Délmagyar logó

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 6°C Még több cikk.

Büdösbogarak

JEGYZET - ˝Világbotrányból egy csapásra kettő lett.˝
Az internetadó csak műbalhé – mondják sokan. Arra hivatott, hogy elterelje a figyelmet az igazi világbotrányról: a magyar kormányzat hat emberét olyan korruptnak találta az Egyesült Államok, hogy megtiltotta beutazásukat.
A Fidesz vezérkarát már a kilencvenes évek nevezetes székházügyétől kezdve folyamatosan körüllengte a korrupció gyanúja, kormányzati pozícióba kerülve pedig gyakran gazdasági haszonszerzésre használták fel az elnyert politikai hatalmat. Könyvtárnyi irodalma van ennek, akit érdekelnek az Orbán-bányák, a tokaji borcsaták, a Fidesz-közeli cégek, olvasgathat. Washingtont persze nem a kis magyar mutyik bosszantották fel annyira, hogy ledobja a diplomáciai atombombát, hanem az amerikai cégek panaszai, meg az orosz és a kínai „demokráciát" itthon példaképnek beállító Orbán szövegelése az illiberális államról, a hanyatló, erkölcsi válságba jutott Nyugatról.

Ha figyelemelterelésnek szánták az internetadót, nem jött be. Magyar világbotrányból egy csapásra kettő lett. A több tízezres demonstráció ellenére is fenntartott egyedülálló sarcötletet unortodox gazdaságpolitikánk újabb páratlan innovációjaként csodálja a világ. Hogy felháborító büntető közterhet kiszabni arra, ami a 21. században már majdnem olyan természetes szükségletünk, mint a levegő, azt már 2008-ban okosan elmagyarázta a Fidesz szakpolitikusa. Ezt most is kész elismerni Csongrád megye díszpolgára, Deutsch Tamás EP-képviselő, aki nemes egyszerűséggel „őrjöngő nettó büdösbogaraknak" nevezte azokat, akik egyébként tényleg elítélendő vandalizmussal törtek-zúztak a Fidesz-székháznál a vasárnapi békés tüntetés után.

Bűnözőknek nem adózunk! – írták az internetadót bármilyen formában elfogadhatatlannak tartó demonstrálók az egyik transzparensre. Nem tudni, eljutott-e az üzenet a Tenerifén nyaraló Vida Ildikó NAV-elnökhöz is, aki a bécsi reptéren válasz helyett sértődött hagyjon békénnel rázta le az RTL Klub szemfüles riporterét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rántott sajt, lábdob

˝A hangulatból valami hiányzik.˝ Tovább olvasom