Délmagyar logó

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -8°C | -1°C Még több cikk.

Bumm, bumm

"Eleinte aggódtam: ilyen címmel hogy is fog kinézni ez a jegyzet, hiszen alapjában véve komoly, sőt veszélyes témáról van szó."
Eleinte aggódtam: ilyen címmel hogy is fog kinézni ez a jegyzet, hiszen alapjában véve komoly, sőt veszélyes témáról van szó. A világ sok más helyén józan embernek eszébe sem jutna, hogy a miniszterelnök előtt pár méterrel műpisztolyt rántó férfi mulatságos helyzetbe hozhatja a politikust.

Kevésbé aggódom azonban, amióta egy kormányzati forrásokhoz közel álló internetes portálon megjelent a szavazás, azzal a kérdéssel, hogy „Ön kire fogna szívesen játék fegyvert?". S a felkínált válaszok közül kettő: „Én is Gyurcsányra", valamint „Orbánra inkább". A pragmatikus szerkesztő válaszai között szerepelt az is, hogy „mikor kire", s az is, hogy „mindenkire", szerencsére azonban e kettő tartott leghátul az eredményben.

Valami azért mégis lehet ezzel a mulatságossággal, ha éles vészhelyzetben az őrezred embereinek azt kell mérlegelniük, egy esetleges golyótól védjék-e meg Gyurcsány Ferencet, vagy a nevetségességtől. Gálszécsy András volt titokminiszter vetette fel a hét végén, hogy amilyen intenzitással a majálisban a kormányőrök lerohanták a játék pisztolyos férfit, az intézkedéshez hozzátartozott volna, hogy a szónokló kormányfőt is fedezzék. Hiszen egy komoly támadás esetén nagy lehetne a valószínűsége annak, hogy egy második támadó éppen erre a figyelemelterelésre vár – igazi pisztolyával. Villámgyorsan kellett dönteni, és Gyurcsány Ferencet nem vitték menedékbe futólépésben, és nem is nyomták a földre – rögbis nyelven szólva – nyílt tolongásban.

És a kormányőrök villámgyorsan is jól döntöttek. Ők ugyanis, mondjuk az amerikai elnök testőreihez képest, kifinomultabb tapasztalatokat is szerezhettek, amióta Gyurcsány Ferencet kísérik nyilvános szereplésein. Az őrezred egyik – az elmúlt idők során sok hátsó kijáratot megismert – vezetője szerint volt itt már a tojástól a kőig minden, s a történtekből ítélve a majálison is inkább a kisebb, ám vitriolos „rajtaütést" tartották valószínűnek.

Megóvták tehát a kormányfőt a futástól, és Gyurcsány Ferenc elmondhatta azóta már híressé vált csattanós válaszát a bumm-bummra, miszerint „a mi dolgunk az, hogy ne ijedjünk meg, akkor sem, ha bántanak bennünket".

Olvasóink írták

 • 6. Rs 2008. május 05. 20:21
  „ja kérem miért kellett bezárni az OPNi-t? Ez érte a figyelmeztetés!
  Most mindenki szabadon kóricálhat. Még jó , hogy csak ez lett az eredménye a dolognak.”
 • 5. mz 2008. május 05. 11:04
  „Érdekes a kamera meg pont ott állt!!!
  Ez annyira megrendezett volt, mint a rendőrpalota elleni merénylet.
  GYF már nagyon szánalmas, csak ezzel tud a sajtóba mozogni!”
 • 4. yanick 2008. május 05. 10:04
  „Kis magyar abszurd. Játék merénylet, játék fegyverrel, játék biztonsági őrökkel.”
 • 3. Balogh Gábor 2008. május 05. 09:35
  „A fegyver nem játék, még ha annak is tűnik esetleg. (persze ezt nem lehet megítélni sem 5 sem 100 méterről). Ugyanúgy kellett volna eljárni , mint ha igazi lenne, mert mi lett volna, ha igazi? Most akkor a miniszterelnök úr már nem félne ? És kár utólag magyarázni napokig-hetekig amire ott pár másodperc döntési idő volt !!!
  bégé”
 • 2. Hné 2008. május 05. 08:24
  „Visszataszító, hogy egy ilyen esetet is arra használ fel valaki, hogy a Miniszterelnököt ócsárolja......
  ..mert ez nem vicc, s aki annak találja az egy idióta.”
 • 1. pisztoly 2008. május 05. 07:49
  „Ez a jegyzet nagyon is jól néz ki,még ezzel a címmel,is sőt!Mindenkit aki még csak a látszatát kelti a fegyvernek, ugyanúgy büntetnék,mintha éles fegyvert használna!Az Abc-ben a sorbanállók között,ha lenne egy embernél aki a péntárosra tartja,nem tudom mit szólna a pénztáros,egy játék pisztolyhoz,vagy épp a bankban a tisztviselő? Nem lehet nevetség tárgya sem ez sem másik hozzá hasonló eset.A nvetséges az lesz ha nem járnak el kellő szigorral! Szigorúan kell büntetni!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Anyák

"Például a szomszéd édesanya, akinek néhány éve állt meg a szíve, s aki három kislányt hagyott hátra… Tovább olvasom