Délmagyar logó

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 13°C | 25°C Még több cikk.

Büszke város

JEGYZET - ˝Nem számolta ki, hányat kell még aludni addig.˝
A múlt héten egymást taposta a magyar sajtó Kecskeméten, legördült a harmadik magyarországi modell a gyártósorról – és a második, ami csak nálunk készül a világon. Nem véletlenül mondta a miniszterelnök, hogy szeretné, ha nemcsak gyártani tudná a magyar ember a Mercedest, hanem megvásárolni is. Azt nem számolta ki, hányat kell még aludni addig, megmondta viszont egy hozzászóló a cikk internetes portálunkra felkerülésének percében: 20 évet – már hogy a most legurult modellekre addigra már futja.

Már akinek. Mert Szegeden a múlt héten derült ki, hogy leáll a Pick vágósora, ami persze messze nem akkora hozzáadott érték, mint a kecskeméti sor, de mégis. És a hírös város gyártószalagja még hosszabb lehet, amit onnan lehet sejteni, hogy háromszor annyi területe van a Daimlernek, mint amekkorát most használ. Továbbá a város déli bejáratánál, a régi ötösön, a semmi közepén ott van már egy nagyon korrekt körforgalom, ami most nem vezet sehova. Még nem, de ahogy a város azóta egészségügyi államtitkárságra váltott – modellavatóra meghívott – egykori polgármestere mondta lapunknak legutóbbi interjújában, az pontosan jó helyen lesz, ha bővít a Mercedes.

Ha Szeged város első emberét szidják, még ma is legtöbben azért, hogy nem hozta ide a Mercedest, de esélytelen volt a beágyazott műszaki felsőfokú képzés előnyével, a gépipari és automatizálási főiskolával szemben, valamint a fővárostól, illetve a repülőtértől mért kétszer akkora távolsággal.

Jó, hamarosan lesz nekünk lézerközpontunk, óriási hozzáadott értékkel, de ez nem versenypiaci munkáltató, és messze nem Mercedes-léptékű munkahelyteremtés. Egy jó darabig még irigyelhetjük Kecskemétet, amely lassan lecserélheti a hírös jelzőt büszkére – megvan rá minden oka.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csórikám

˝Lehetett volna a címe: A szegény ember szerencséje.˝ Tovább olvasom