Délmagyar logó

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 14°C | 24°C Még több cikk.

Bútor, üzlet

"A Domust nem szabad túlzottan meggyászolni. Szeged és környékének vásárlóereje eltart még néhány új üzletet. A kínálat hamarosan bővül egy a lakberendezési üzletházzal az egykori Kossuth Nyomda területén, Móravároson pedig – úgy hírlik – a Kika építene áruházat. Ami a Domusnak nem üzlet, másnak az."
Ha nem éri meg, nem szenved egy cég a fő tevékenységével, inkább hasznosítja épületeit. Ez a mondat akkor is érvényes, ha bejáratott, patinás, értékes márkanévről van szó. Ha a Domus tulajdonosának nem hoz eleget a bútorkereskedelem, inkább megéri neki kiadni a hatalmas épületeket. A Tescónak pedig pont ez kell, hiszen elképesztő ütemben nyomulnak, most már a belvárosokban is szeretnének üzletet.

Aki bútort akar venni, hajlandó Szegedről akár Budapestre is utazni – mutatták ki a fölmérések. A fővárosban hatalmas a kínálat, a nagy láncok óriási áruházakat építettek. A magyar pedig oda megy, ahol széles a választék, és amiről eleget hall a reklámokban. Azért tegyük hozzá: a kutatók azt is kimutatták, hogy ha szegényedünk, először a lakberendezésre szánt forintokat spóroljuk meg.

Sirathatjuk a Domust, de tény: Szegeden tucatnyi bútoráruház működik továbbra is. A nehézség csak annyi, hogy aki végig akarja nézni a kínálatot, bejárhatja a fél várost. Föl kell térképezni az üzleteket. A betérőt rögtön katalógusok sokaságával támadják le az eladók, rendelhet bátran ezerféle bútort. Van választék, csak pénz meg hely nincs minden darabot élőben is bemutatni. A nagy, nemzetközi láncok legfőbb előnye viszont éppen ez. Náluk minden megtapogatható és azonnal elvihető.

A Domust nem szabad túlzottan meggyászolni. Szeged és környékének vásárlóereje eltart még néhány új üzletet. A kínálat hamarosan bővül egy a lakberendezési üzletházzal az egykori Kossuth Nyomda területén, Móravároson pedig – úgy hírlik – a Kika építene áruházat. Ami a Domusnak nem üzlet, másnak az.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jó volt hallani

"Akik nem tudták – bár az elektromos és a nyomtatott média is hírül adta –, azok is… Tovább olvasom