Délmagyar logó

2017. 06. 25. vasárnap - Vilmos 22°C | 36°C Még több cikk.

Csak pozitívan

JEGYZET - ˝Polgármester úr, kinyílott-e már a pitypang?˝
A Magyar Katolikus Lexikon szerint a megszentelés (latinul consecratio, görögül hagiaszmosz) alapvető mozzanata, hogy Isten lefoglal tulajdonul vagy szolgálatába fogad személyeket és tárgyakat.

Azért néztem meg tegnap a lexikont, mert az ember hajlamos mindent túlkombinálni. Márpedig attól a hírtől, hogy Horváth Lajos felgyői polgármester kihívta a katolikus papot és a káplánt, és megszenteltette a helyi iskolát, mert „megijedt az iskolák körüli cirkuszok miatt", és mert „korábban már lógott pallos" az intézmény felett, rögtön azon kezd aggódni a közéleti vénájú állampolgár: nem lesz ezekből a mondatokból baja a polgármesternek? Hiszen milyen cirkuszokról is beszél, amikor a Hoffmann Rózsa-i értelemben vett béke fehér galambja olajággal a csőrében éppen csak elrepült a balliberális mételyektől szabdalt magyar iskolarendszer felett? Felgyőn is járnia kellett.

Én azért a saját megnyugtatásomra annyit kérek a polgármestertől – consecratio ide, hagiaszmosz oda –, hogy a biztonság kedvéért az iskola szükségleteihez képest dupla adag nyusziházat rendeljen a kiszolgálásban illetékes büntetés-végrehajtási intézettől. Ne legyen már mérges a KLIK.

Persze könnyen lehet, hogy tényleg csak én aggódom túl ezeket a közéleti ügyeket. Gyakorolni kellene a pozitív gondolkodást, erre jutottam. Az agykontrollban a napokban Kósa Lajos segített a legtöbbet, aki tengernyi feladata mellett a média nevelésére is szakít időt. Amikor ugyanis a debreceni polgármestert arról kérdezte a riporter, miért zárták be előzetes egyeztetés nélkül a helyi anyatejgyűjtő állomást, Kósa visszakérdezett: „nem tudna valami olyan kérdést feltenni, amire pozitívan lehet válaszolni?"

Kerényi Imre Magyar Krónikájának hála, máris van itt két sokkal fontosabb kérdés, miszerint polgármester úr, kinyílott-e már a pitypang, illetőleg, polgármester úr, elmesélné a nagymama krémesét?

De Mesterházy Attilának is lehet valamilyen tuti agykontroll-módszere. „A végén nemcsak mosolyogni, hanem nevetni is lesz okunk" – mondta a napokban annak kapcsán, hogy az MSZP, a DK és az Együtt megállapodik a választási együttműködésről. Szerintem meg már most is elégedettek lehetnek az abszurd humor kedvelői: a magyar baloldal négyéves megfeszített munkával visszatért oda, ahonnan 2010-ben elindult. Akik pedig elévülhetetlen érdemeket szereztek az összeomlásban, újra méltónak találják magukat a választói bizalomra. Mit mondjunk nekik? Gyertek vissza, ti nem loptatok ennyire szemtelenül?

Kedves választópolgár! Tessék gyakorolni a pozitív életszemléletet. Nokiás dobozokban vagy a Közgépnél, de április után is garantáltan jó helyen lesz a pénze.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rosszabbul teljesítünk

"Az átlagpolgár pedig azt teheti, hogy ha módjában áll, szedi a sátorfáját." Tovább olvasom