Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 24°C Még több cikk.

Csakhogy

"Tehát semmi nem az, aminek látszik, vagy nem egészen az."
Nehéz volt témát választani a mai jegyzethez, mert a legfontosabbnak tűnő cikkek mindegyike olyan, hogy ha őszinte akarok lenni, nem szólhatok róluk anélkül, hogy ne sértsek érdekeket.

Itt van például a tilosban parkolók esete. Eddig is vitt el autókat a pók, ezután sem marad munka nélkül, de az eddigieknél jóval borsosabb árakat szab a törvény. Csakhogy mindnyájan ismerünk olyanokat, akik magasról tesznek rá, hogy a többség szabályosan parkol. Ők időt, energiát és pénzt spórolnak, miközben ott hagyják a járművüket, ahol a legkényelmesebb. Ha ráadásul a pók pont az ő gépkocsijukat találja elvontatni, hangosabban háborognak, mint akik tényleg rossz időben voltak rossz helyen.

Fontos témánk ma a belvizek kiszárítása. Igaz, a gazdákra a minden eddiginél bőségesebb eső és a vele járó pluszköltség terhet ró, csakhogy a mezőgazdaság ilyen és ilyen lesz mindig. Kiszolgáltatott az időjárásnak. Anélkül egy gazda sem boldogul, hogy ne próbálna magán segíteni. Várhatja az állami támogatást, de megtanultuk, az legalább annyira változékony, mint az időjárás.

Ugyanilyen, az egész közösséget érintő kérdés az álegyházak kiszűrése, de mondhatjuk fordítva is, hogy a támogatásra érdemesek kiemelése. Ha vérlázító a választások idején a virtuális kisebbségek elszaporodása, akkor legalább olyan felháborító, amikor valaki egyháznak állítja be a vállalkozását, megrövidítve ezzel a közösséget. Csakhogy ugyanannyira elfogadhatatlan a vallási közösségnek beállított autómosó, mint az az idősotthon, amely lelki támaszra hivatkozik, amikor állami támogatást igényel? Előbbi nyilvánvalóan csalás, utóbbit azonban, így vagy úgy, valóban segíteni kellene.

Tehát semmi nem az, aminek látszik, vagy nem egészen az. A pókos autó tényleg sokba kerül. A gazdáknak tényleg segíteniük kell magukon, ha tavasszal dolgozni akarnak. És a bizniszegyházakat is ki kellene gyomlálni. Mindezek miatt jogosnak látszik az érintettek és a kívülállók felháborodása, csakhogy.

Olvasóink írták

 • 2. klj_54 2011. február 21. 13:10
  „Egy cikk a témáról:
  http://kalohirek.hu/hir/megye/2011-02-21/34210/pedofilia_es_papi_fenyuzes_ndash_oszinten_a_botranyokrol”
 • 1. klj_54 2011. február 21. 10:24
  „Tünde Kedves, kis gondom van a szöveggel.
  Bizniszegyházak kifejezést látom benne.
  Szerintem a legnagyobb bizniszegyház maga a római katolikus egyház, önnön tanításának mond ellent:
  Faragott bálványt te ne imádj, erre mi van a templomban, faragott bálványok!
  Ne ölj: a csatába menő katonákat megáldja.
  Ne paráználkodj: pedofil papok tömkelege.
  Félreértés ne essék, én is hívő vagyok, de mentsen meg az Isten az egyházi butaságoktól!
  Cui prodest?
  Az egyház minden lépése az anyagi javak felhalmozására irányul.
  A lelkek ápolása ma már teljesen a háttérbe szorult:(”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A mi iskolánk

"Szerencsétlenség egy demokráciában, ha az iskolaválasztás lehetőségét a fenntartók anyagi kondíciói határozzák meg." Tovább olvasom