Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Csodás szívesség

"Jóérzésű emberek nyúltak a zsebükbe, megérintette a szívüket az olykor élet és halál között lebegő gyerek sorsa."
Mostanában sajnos ritkaság, ha a média valamilyen pozitív irányba tartó történetről tud beszámolni – a kis Laráé viszont ilyen. Pedig nagyon aggódtunk miatta, és nemcsak mi, de olvasóink is valamilyen csodában reménykedtek, ami – hála Istennek – végül bekövetkezett.

A most kétéves kislány többszörös hátrányból indult az életben. Nem kimondottan gazdag édesanyja egyedül neveli, születése után nem sokkal pedig kiderült róla, hogy súlyos szívbeteg, amin csak szervátültetéssel lehet segíteni. Kisgyerekként ráadásul még ilyen szempontból is hátrányban volt, hiszen felnőttszervre is hosszasan kell várni – az átültethető gyerekszív pedig ritka, mint a fehér holló. Édesanyja és orvosai azonban nem adták fel: műszívbeültetés, féléves várakozás, állandó készenlét és reménykedés után megtörtént a csoda – a kis Lara új szívet kapott.

Egy csoda azonban az ő helyzetében kevés. Hiába kapott ugyanis új, jól működő kis szívet, ha nincsenek megfelelő körülmények ahhoz, hogy elkerülje a betegségeket, amíg az immunrendszere megerősödik. És innentől folytatódik a csodák sorozata.

Gazdasági válság ide vagy oda – először a szegvári önkormányzat nagyvonalú felajánlásaként kaptak egy jó állapotú lakást, amelyet addig használhatnak ingyen, amíg szükségük van rá. Utána pedig lapunk, a Tesco és a Rádió 88 kezdeményezésére a jóérzésű emberek tömege nyúlt a zsebébe, mert megérintette a szívüket az olykor élet és halál között lebegő gyerek sorsa. Így ők is hozzájárultak, hogy az új szíves kislány új életet is kapjon.

Lara egyéves kényszerű kórházi kezelés után tegnap már otthon aludhatott – hála a donornak, az orvosoknak, a szegvári önkormányzatnak, a cégeknek és az átlagembereknek. Pedig azt hihetnénk, kihalt az empátia és a segítőkészség az emberekből – annyi a maguk baja. De úgy tűnik, nekünk nem kell nagyobb jutalom annál, mint hogy tudjuk: a fél éve még szomorú szemű Lara kicsi szája most újra mosolyra húzódik, amikor anyukájával játszhat új otthonában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálúton, hazafelé

"Félúton, kialvatlanul, elcsigázva hoznak rossz döntéseket a volánnál ülők, mint ahogy a tegnapi… Tovább olvasom