Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 30°C Még több cikk.

Csongrád megye segít

"Se arany, se érem, se pontszerzés. A várakozásnak megfelelően alakult a számunkra csöndes hétfő, azaz különbözött a korábbiaktól, amikor is várakozáson alul szerepeltünk."
Se arany, se érem, se pontszerzés. A várakozásnak megfelelően alakult a számunkra csöndes hétfő, azaz különbözött a korábbiaktól, amikor is várakozáson alul szerepeltünk. És mivel kevesebb műsoridő jutott tévében, rádióban a versenyek kommentálására, több lett a „háttéranyag", melyben amúgy magyarosan egymásnak is estek a MOB vezetői az úgynevezett sportpolitikusokkal. Mivel ebben végképp nem lennék partner az olimpia kellős közepén, én inkább elmondanám a víziómat a hátralévő napokról.

Csongrád megye, élén Szegeddel a mai nappal kezdve megunja a magyar bénázást. Kezdődik azzal, hogy ma délelőtt a szentesi Szremkó Kriszta Szuszi vezérletével a női pólósok döntőbe jutnak, és a szakág történetében először csütörtökön győztesek lesznek, megszerezve ezzel a magyar küldöttség első aranyérmét. Pénteken következik Vajda Attila. A szegedi klasszis közel annyival oktatja majd ezer egyesen a világot, mint tette azt tegnapi előfutamában, és máris megvan a második. A mi Janics Natasánk (képünkön) a női négyes utolsó beülőjében a hajrában betolja a mieinket a németek elé (harmadik aranyérem).

A sok siker mellett már-már oda se figyelünk Sík Marcira, pedig az olimpiára bravúrral kijutó kajak kvartett tagjaként ő is nyer egy érmet.

Egy nappal később, szombaton, Vajda Attila bosszankodik majd egy kicsit, mert nem egy hajóval, hanem csak féllel nyeri a rövidebbik kenus számot (negyedik arany), nahát, nahát! Kovács Kati pedig miután egyesben természetesen a kenuscsillaghoz hasonlóképpen oktat, Natasával párosban is péppé veri a mezőnyt. (Ötödik és hatodik arany.) Hogy mi köze Kovács Katinak Csongrád megyéhez? Hát azért valamennyi csak van, hiszen miután elhagyta korábbi edzőjét, Fábiánné Rozsnyói Katalint, ő is a Maty-éren készült Pekingre. (Hazaérve tiszteletbeli szegedi és megyei díszpolgárrá avatja őt Botka László és Magyar Anna.)

A vasárnapi utolsó versenynapon már mindenki Csongrád megyét tekinti a magyar sport fellegvárának, nem is csoda hát, ha a férfi vízilabdatorna fináléjának utolsó pillanataiban, döntetlen állásnál, előbb Varga Tamás Csuvi szegedi bekk szerez labdát, majd a túlodalon dr. Molnár Tamás Papesz exszegedi center húzza pazar mozdulattal kapuba a labdát, eldöntve ezzel az első hely kérdését.

A vége hét arany, minden rendben, nincs is semmi gond a magyar sporttal, Schmitt Pál MOB-elnök-Fidesz-alelnök, és Gyenesei István MSZP-s kormány sportért felelős önkormányzati miniszter-olimpikon apuka boldogan mosolyog együtt a közös felvételeken. Nem történt semmi, csak egy kicsit besegítettek a Csongrád megyeiek.

És tudják mit? Ez a vízió nem is egy égbekiáltó nagy marhaság!

Olvasóink írták

  • 1. Kiss Alexa 2008. augusztus 19. 11:46
    „Hát csak bejönne a jóslatod, fele (pólóslányok már csak bronz-esélyesek ! De szurkolok, hogy így legyen !!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vajda Attila és a többiek

"Amikor tegnap délután eldőlt, hogy Pars Krisztián negyedik helyen zár kalapácsvetésben,… Tovább olvasom