Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 25°C Még több cikk.

Darab, darab

"Aggódtak egy másodpercig is az MDF-ért? Ugye nem. Én sem. Biztos voltam abban, hogy megoldják ezt a bonyolult, nehéz kérdést. Is."
Aggódtak egy másodpercig is az MDF-ért? Ugye nem. Én sem. Biztos voltam abban, hogy megoldják ezt a bonyolult, nehéz kérdést. Is. Hiszen ennél kevés fontosabb ügy volt, van manapság a napi magyar politikában. Azt se gondoljuk, persze, hogy itt komoly, felelősségteljes, lelkiismeretes döntések születtek. Szerintem mindössze egyetlen kérdés hangzott el: mennyi?

Azt elfogadom, hogy ennek a „megválaszolásához", pontosabban kigazdálkodásához el kell vonulni egész hétvégére, ki kell kapcsolni a mobilokat, és nem kell szóba állni senkivel. Hiszen „komoly, felelősségteljes" döntésről volt szó. Azt is be kellett gyakorolni, hogy lehetőleg szemrebbenés és röhögés nélkül, kellő komolysággal osszák meg a sajtóval, miért döntöttek úgy, ahogy, s találniuk kellett megfelelő indokokat is.

Ez utóbbi nem sikerült, helyette taktikai megfontolásokról zagyváltak, plusz „nagy" embert csináltak egy már megbukott politikusból. Lengyel Zoltán ugyanis éppolyan „szép, nagyívű" politikusi karriert futott be, mint egykori volt csapattársa, Arnóth Sándor. Csak akkoriban a Fidesznél még nem vették komolyan a Lengyel-ügyeket, pedig a rendőraffér, a meztelen fotók és a sáregresi szolgálati lakási balhé bőven „ért" egy Arnóth-féle lógással fenyegetést.

Így hát Lengyel maradt az országgyűlésben, több mint egy évet pihent a függetlenek között, az átlagember már el is felejtette, hogy van ilyen nevű parlamenti képviselő. Legutóbb két hete hallatott magáról, amikor a költségvetési, pénzügyi és számvevőszéki bizottság tagjaként nem ment el arra az ülésre, amelyen az említett grémium a kormány adócsomagját tárgyalta – így átmehetett a szocialista elképzelés.

Most újra főszereplővé vált, egy „kölcsönös előnyökön alapuló megállapodás" (ez a hivatalos szóhasználat) kellett ahhoz, hogy rájöjjön, valójában a MDF jelenti neki a megoldást arra, hogy kiteljesítse politikai karrierjét. Amelynek lényege egy, csak a nevében létező politikai formáció megjelenítése a parlamentben – a Magyar Demokrata Fórumé. A Független Kisgazda-, Nemzeti Egységpárt nevű klub ugyanis még a tulipánosoknál is marginálisabb formáció, azok nevében kiállni és szónokolni valóban arcátlanság lenne, még a mi parlamentünkben is.

Egy hét alatt egy „valódi fórumos", Vas János kilépett a pártból, egy másik „valódi" belépett. Darabra megvannak a patkóban. Ez volt a fontos, semmi más.

Olvasóink írták

  • 1. CSJ 2008. október 14. 05:36
    „Hiába, a PÉNZ és a HATALOM nagy úr. Ezért a kettőért minden párt mindenre képes.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bordömping

"Jó bornak nem kell a cégér – tartja a mondás. Mi, magyarok azt is megtanultuk már az elmúlt… Tovább olvasom