Délmagyar logó

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 13°C | 25°C Még több cikk.

Dolgos napok a lövészárokban

JEGYZET - "Az országban 2002 óta kampány van."
Hisztéria lesz, mint 2002-ben. Ezt mondja egy szegedi közéleti szereplő, amikor arról kérdezem, milyen kampányt vár. Kérte, találkozzunk – mostanában valahogy egyre több politikusnak jutnak eszébe a főszerkesztők.

Így folytatja: remélem, nem lesz negatív kampány, de... De egyikünk sem veszi komolyan ezt a mondatot. Hiszen az országban 2002 óta kampány van, és ha figyeljük a narancs sarokban felsorakozó Habony–Selmeczi–Hoppál trió és a piros sarokból orbánozó Török–Szanyi–Gyurcsány brigád cizellált megnyilatkozásait, pontosan tudjuk, milyen színvonalra számíthatunk.

Mert nincs más a tarsolyban. A posztokon civakodó baloldal egyelőre hiába bizonygatja, hogy a többség kormányváltást akar, ha be sem tudja mutatni, mit kínál az Orbán utáni időkre. Persze kétségkívül szórakoztató Mesterházy Attila és Bajnai Gordon vezérbika-párbaja, amelyben néha még Gyurcsány Ferenc is meglengeti a vörös posztót. De mit akarnak kezdeni az országgal?

Az országgal, amelyben immár kész a nemzeti együttműködés gránitszilárdságú rendszere. Amelyben szép sok mindenki lehet, de okos csak a Simicska. Mi mást is várhatnánk a Fidesztől, mint hogy folytatja a rendszert üzemi hőfokon tartó szabadságharcot? Mozgósítani kell a tábort, és erre tökéletes hívószó a rezsicsökkentés védelme és a nemzetközi összeesküvés visszaszorítása. Nem nyugszunk, míg csak pulzál Dobogókőn a Föld szívcsakrája.

És hogy mit szalasztottunk el a 2002 óta zajló kampányban? Íme egy példa. Vegyük a 28 uniós tagállam nemzeti össztermékének egy főre jutó átlagát 100-nak. Egy szlovák állampolgár e színvonalnak csak 54 százalékán élt 2002-ben. 10 év alatt 75-re tornászták fel magukat északi szomszédaink. Még mélyebbről indult Lengyelország: az egy lengyel állampolgárra jutó nemzeti össztermék az uniós átlag 48 százaléka volt 2002-ben. Ma 66. Ugyanitt tartunk mi is – úgy, hogy 12 éve 61 százalékon álltunk. Sajnos nem értünk rá ezzel foglalkozni, sok a dolog a lövészárkokban.

Olvasóink írták

 • 3. v.imre 2013. szeptember 15. 08:35
  „Az utolsó bekezdéshez. Az egyesült Németország mai felismerése, hogy miután a volt NDK területéről a munkaerő elvándorlása a volt NSZK területére éppen olyan statisztikai adatot ad, mint a mi kelet-közép európai volt szocialista országoké. És az NDK tartomány nemzeti össztermék mutatója az istennek nem akarja átlépni a nyugati rész teljesítmény 75%-t! Pedig aztán nyomták oda a pénzt eddig is, ami a csövön kifér. Mi történt? Tették fel Merkelék a kérdést. Most ébredtek rá ők is, hogy éppen úgy felszámolták az elmaradott gazdasági potenciál minden elemét, mint mi tettük itt, Magyarországon. Most ébredtek rá arra, hogy nem kellett volna azt a társadalmi közösséget megfosztani tövestől a szocializálódottság minden elemétől. Amit most Orbán tesz, az pedig ennek a német dolognak a tükrében azt jelenti, hogy volt és van egyeztetés az európai unióban különösen a kölcsönös érdekeltség által összekötött vezetők, politikusok között.”
 • 2. csonakos 2013. szeptember 14. 10:21
  „Ha módomban áll valakit megsemmisíteni azt azonnal meg kell tenni! Valami hasonlót hallottam már valakitől aki reszket a hatalomba maradásért! Nem tudja valaki pontosan idézni?”
 • 1. _csutak_ 2013. szeptember 14. 09:35
  „Aki azt hiszi, hogy Gyurcsány nem Orbán barátja az nagyot téved!
  Az egész viselkedése arra utal, hogy beépített rombolóként szétzúzza az ellenzéket és ezzel Orbánt a hatalomban tarthatja :(
  Erről kicsit bővebben: http://csutak.fw.hu/blog/New/forgacsol.html”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kérünk valamit

"Hazánkban mindenki vérében négylevelű lóhere folyik, ha ez Önből hiányzik, mi segíteni szeretnénk." Tovább olvasom