Délmagyar logó

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Dr. Agy

"Ott tartunk tehát, hogy az állampolgár legyen öntudatos, viselkedjen felnőttként, s fogja kézen a kicsinyesen gondolkodó, öntudat nélküli többség kezét, és szépen vezesse el a paradicsomba."
Doktor Agy majd megint segít nekünk helyesen érteni a dolgokat. Ha minden jól megy, ezt a nehézfegyvert fogja bevetni a kormány az értetlen állampolgárok oktatására. Merthogy az itt a baj, amit a nyolcvanas években már leküzdött Doktor Agy, jelesül, hogy nem ismerjük fel saját hasznunkat abban, ha átvállalhatjuk a politikai garnitúrák által csődbe vitt állam veszteségeit. Doktor Agy majd atyásan leereszkedve a mi szintünkre, viccesen megérteti velünk, hogy csak semmi sztrájk, ezt az egészet mi tettük ilyenné, a kormány miattunk vezetett félre minket, mert nem eléggé felnőtt választóknak mindig rizikós elmondani az igazat.

Nagy szükség van most Doktor Agyra. Voltaképpen megtenné egy miniszterelnök is vagy néhány, integratív erejű politikai vezető, aki eléggé hiteles ahhoz, hogy érveljen, főként pedig egyeztessen, s a döntő átalakítások küszöbén ne négyszázaléknyi választója legyen, akik még azt állítják, hogy a legjobb irányba megy az ország. Ilyen emberek azonban nem mutatkoznak, az egészségügyi ellátórendszer reformjának végső szavazása előtt úgy tűnik, mintha a választók többségével szemközt menne a kormánypolitika, amely egyre inkább arra kényszerül, hogy társadalmi támogatottság hiányában meg nem értett jövőlátóként szépelegjen.

Gyurcsány Ferenc társadalmi párbeszéde az újabb sztrájknap küszöbén annyiból állt, hogy a szocialista választmány előtt kijelentette: az ország kisebbsége majd megfogja a többség kezét, és természetesen mással nincs baj, csak a kommunikációval. Ott tartunk tehát, hogy az állampolgár legyen öntudatos, viselkedjen felnőttként, s fogja kézen a kicsinyesen gondolkodó, öntudat nélküli többség kezét, és szépen vezesse el a paradicsomba. Lenyűgöző, milyen kézenfogó tanítói fölény áll itt szemben az önző, felvilágosulatlan többséggel.

Ilyenkor jön el Doktor Agy ideje. Nem önállósul, nem sztrájkol, a nyugdíjkorhatár emelése nem érinti. És hát, nézzük a dolgok jó oldalát: nem kell nála vizitdíjat fizetni.

Olvasóink írták

 • 4. ltammy 2007. december 17. 21:14
  „Korrekt !”
 • 3. suhym 2007. december 17. 17:28
  „Gratulálok!”
 • 2. triatlonos 2007. december 17. 16:31
  „Tisztelt Jegyzetirók!
  Korábban erről beszéltem, ilyen az igazi jegyzet! Olyan gondolatokat feszeget, amellynek hatására az ember azt gondolja, hogy ezt én is irhattam volna, de igy jobb!
  Talán a cenzúra szabin van?”
 • 1. homer 2007. december 17. 15:37
  „Profi és zseniális!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kis magyar advent

"Már november közepén elhittük, hogy késésben vagyunk az ajándékok beszerzésével, s ennek… Tovább olvasom