Délmagyar logó

2017. 10. 20. péntek - Vendel 9°C | 24°C Még több cikk.

Drága hiszékenység

JEGYZET - ˝Mindig vannak idős emberek, akik félrevezethetők.˝
Meghívtak engem – amikor ezzel a mondattal kezdi egy idős, közeli rokonom, rögtön rosszat sejtek. Aztán mutatja a meghívót, amely egyszer egészségügyi szűrővizsgálatnak álcázott termékbemutatóra, máskor ingyenes vacsorával egybekötött estre szól. Mostanság már személyre szóló meghívót küldenek, és gyakran telefonon vagy személyesen is megerősítik a szíves invitálást. Bár ne tennék! Van olyan család az ismeretségi körömben, amely kénytelen volt telefonszámot változtatni, annyira zavarta, hogy a vonalas készüléken folyton az ügynökök csörögnek.

A meghívókról rendszerint „lemarad" a szervező cég neve, telefonszáma és címe, nehogy utána lehessen járni, pontosan miről is van szó. Szerencsére az említett rokonom egyre inkább gyanakvó, és ebben nem kis szerepünk van nekünk, családtagoknak, illetve annak, hogy a saját hibáiból tanult. Ki tudja, mi mindent sóztak már rá a házhoz menő, nyájas ügynökök a világítós, masszírozós matractól kezdve a fejfájást elmulasztó, mágneses tapaszon át a csodatévő gyapjú derékaljig.

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság weboldalán külön rovatban olvashatók a szépkorúakhoz szóló tanácsok, egyebek mellett a termékbemutatókkal kapcsolatos visszaélések megelőzésére. Beszédes, hogy a hatósági ellenőrzések tapasztalatai szerint a különféle légtisztító, vízszűrő berendezések, mágnesterápiás eszközök gyógyító tulajdonságait minden második esetben megtévesztő módon állítják. Az a szomorú, hogy hiába a csalásokat leleplező cikkek, riportok sokasága, mindig vannak idős emberek, akik félrevezethetők. Miért nem elég óvatosak? Ki tudja... Talán mert ők olyan világban nőttek fel, amikor sokkal inkább megbízhattak egymásban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ráfizetés

˝Ha a gazdaságot a politika mozgatja, ráfizetünk.˝ Tovább olvasom