Délmagyar logó

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 26°C Még több cikk.

Égés

JEGYZET - ˝Minek is lepődne meg az ember.˝
Úgy látszik, a baksi asszonyok végtagjaival ellentétben a cibakházi vállalkozó arca nem ég az elmúlt napok fejleményei miatt. Ismert: lapunk számolt be először arról, hogy 50 alkalmi munkás szenvedett égési sérüléseket, miután egy cég mezőgazdasági munkára vitte őket. Mert azt senki sem közölte velük: védőfelszerelés nélkül veszélyes petrezselyemföldön dolgozni.

„Korábban ilyen súlyú eset még nem történt, nem volt tudomásuk arról, hogy a petrezselyemnövénynek ilyen hatása lenne az emberekre" – ennyit tartott fontosnak elmondani a vállalkozó az ügyben. Meglehetősen furcsa magyarázat ez egy mezőgazdasági profilú, feldolgozóipari beszállítótól, de manapság, amikor műkörmösök és gyógypedagógusok csinálhatnak agrárkarriert földpályázatokon, már semmin sem lepődik meg az ember.

Azon sem, hogy a vállalkozó bocsánatkérésre például nem fecsérelte idejét, és egyelőre arról sem hallani, hogy bármiben felajánlotta volna segítségét a helyzet rendezésére. Ja, és hogy elesett embereket magától értetődő természetességgel zavarnak be 500 forintos órabérrel a susnyásba? Ez sem égő.

Mindennapos tapasztalat, hogy az ember hülyének van nézve. Például akkor is, amikor ácsorog az algyői Tisza-hídon. Érzi, hogy a műtárgy rendeltetésszerű használata nem az volna, hogy az ott elhelyezett közlekedési lámpa percekig kényszerítsen a száradó szurok tanulmányozására és annak megállapítására, hogy e száradásban munkás kéz napok óta nem háborgatja. De ezen is minek lepődnénk meg, 2012 óta évente bontják fel a félmilliárdból felújított hidat. A kivitelező pedig valóban garanciát vállal a munkára: a híd pont ugyanolyan használhatatlan lesz, mint korábban volt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gólyahírek

˝Az útválasztás attól függ, hová szeretnénk eljutni.˝ Tovább olvasom