Délmagyar logó

2017. 02. 27. hétfő - Ákos, Bátor 1°C | 12°C Még több cikk.

Egy gumi, egy autó

"Alig használt autógumi áráért is ellopnak személygépkocsit! Egy szegedi orgazda ennyit ad a tolvajoknak az egy-két milliót érő járművek darabjáért.
Jó üzlet."
Alig használt autógumi áráért is ellopnak személygépkocsit! Egy szegedi orgazda ennyit ad a tolvajoknak az egy-két milliót érő járművek darabjáért.
Jó üzlet.
A tolvajnak azért, mert a megrendelő azonnal és készpénzben fizet. A vevő pedig a pótkerékkel együtt nyomban öt gumit is kap.
Öt lopott autó árát!

Nem beszélve a kocsiban hagyott értékekről, a kiszerelt és a feketepiacon elpasszolható akkumulátorról, karosszériaelemekről, szélvédőkről, a tankból lecsapolt benzinről. Az autómaradékból végül összepréselt kocka lesz, színesfémhulladék. Az orgazda tiszta, adómentes haszna személygépkocsinként eléri a 250-300 ezer forintot. Legalább.
Az persze más kérdés, hogy az ellopott jármű néhány órával korábban még milliókat ért.

„Ideálltam, itt kell lennie, ideálltam, itt kell lennie!"
Ezt már egy ellopott autó gazdája mondogatta magának félhangosan, mert pár perce még arra készülve lépett ki a házából, hogy a napi rutinnal előhúzott slusszkulccsal kinyitja a bal első ajtót, beül, indít, és ... de nem volt mit kinyitnia, nem volt hova beülnie, és nem volt mit elindítania.

„Tudtam, hogy este hova parkoltam, és láttam, hogy nincs ott az alig egy éve vett autóm, mégis arra gondoltam, hogy ez valami tévedés, mindjárt meglátom. Ne nevess ki, de még az is megfordult a fejemben, hogy az éjszaka valaki átrendezte a parkoló autókat, azért nem látom az enyémet."

Nehéz felfogni, hogy az ember, miközben az igazak álmát alussza, egyetlen éjszaka több mint egymillió forintot bukik. Azt lehetne hinni, a tolvajok a jobb autókra buknak. De nem csak. A sokéves rozogák is kellenek nekik. És ezeknek a tulajdonosai fogadják legnehezebben – a megmásíthatatlant.

Az ellopott autók fele soha nem kerül elő.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mikulásra Botka-csomag

"Végül is időszerű a dolog. Mikulás napja környékén megérkezik Szegedre a vörös csomag. Miként… Tovább olvasom