Délmagyar logó

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 13°C | 27°C Még több cikk.

Egyenlő mércével

"Még mindig a fülembe csengenek Pióker Sándor gyúró szavai, aki tavaly a Magdeburg elleni BL negyeddöntőjének egy góllal (31–30) elveszített szegedi találkozóját így konstatálta: „Úgy is ki lehet kapni, hogy a közönség megünnepli a csapatot.""
Még mindig a fülembe csengenek Pióker Sándor gyúró szavai, aki tavaly a Magdeburg elleni BL negyeddöntőjének egy góllal (31–30) elveszített szegedi találkozóját így konstatálta: „Úgy is ki lehet kapni, hogy a közönség megünnepli a csapatot." Most is ez történt, egy góllal (32–31) maradt alul a Pick Szeged, de most is pacsiztak a drukkerek a kedvencekkel. Tették ezt azért, mert valamennyi hazai kézilabdás szívvel-lélekkel, nagy akaraterővel játszott a Ciudad Real ellen.

Minden idegszállal arra törekedett, hogy megállítsa az egy héttel korábban Szuperkupát nyerő sztárcsapatot a diadalmenetében. Hogy ez végül nem sikerült, az, s nem csupán a savanyú a szőlő elve alapján jelenthetjük ki, nem teljesen rajtuk múlt. Az EHF játékvezető-küldője, aki véletlenül a magyar Andorka Sándor, nem éppen körültekintően (vagy mégis?) járt el, s ezt már a mérkőzés előtt megállapította a hazai publikum. Még ha a portugálok nem is annyira szeretik a spanyolokat, de azért a jó szomszédság mégiscsak összetart. Olyannyira, hogy amikor már három góllal is vezetett a Pick, akkor egymás után állították ki a hazaiakat. Így lett 12:2 az emberelőnyös helyzet, de természetesen nem a szegediek javára.

De a Pick Szegednek nem ez volt az első, s az eddigiekből ítélve, nem is az utolsó esete a bíróküldéssel. Ha csak az idei játékvezetői párosokat tesszük górcső alá, máris szembeötlő, hogy a Pick a Barcelona elleni hazai mérkőzését olyan német duó fújta, akik idegenben ideálisak egy magyar csapatnak, mert végtelenül korrektek. Ugyanakkor Ljubuskiban két szlovák dirigálta a mérkőzést, akik arról ismertek, hogy a házigazdák szája íze szerint szeretik vezetni a meccset.

A világért sem akarom a szomszéd rétjét zöldebbnek látni, de érdekes, a Veszprémnek soha nincsen hasonló gondja. Talant Dusebajev, a Ciudad trénere a csoportmérkőzés kapcsán, amikor 31–29-re kikaptak az MKB-tól, talán nem véletlenül nyilatkozta: nem egyformán ítélkeztek a játékvezetők. Vagy itt van a legutóbbi Aarhaus elleni hazai mérkőzés, amikor a két lengyel sípmester úgy látta az esetek többségét, hogy a vehemens veszprémi publikum nem igen tüntetett ellene. Ezen érdemes lenne nem csupán elgondolkodni.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szignált fenék

"Az óriásplakátok kitalálói, megalkotói és kiragasztói összefogva szapulhatnának, mert fittyet se… Tovább olvasom