Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Egyszerűen nagyok vagyunk!

"Csongrád megye igazi sportmegye. De hogy mily nagy, azt nem mindig vesszük észre. Pedig nagy hatalom vagyunk, az ország egyik élenjáró megyéje."
Tegnap este ünnepelni gyűltünk össze. Sokan, büszkén, boldogan. Ezt kevesen mondhatják el magukról. Csongrád megye igazi sportmegye. De hogy mily nagy, azt nem mindig vesszük észre. Pedig nagy hatalom vagyunk, az ország egyik élenjáró megyéje. Szeged, Vásárhely, Makó, Szentes, Kistelek mind-mind ad világnagyságot, sportban jegyzett versenyzőt. Mondom én, hogy nagyok vagyunk! Hatalmasak!

Értékek, kincsek élnek közöttünk. Olyan emberek, akik megdobogtatják a szívünket. Győzelmekkel, aranyakkal, világhírnévvel. Viszik mesze, hogy ők innen jöttek, itt sportolnak, ide hozzák az elsőséget.

Micsoda évet zártunk! Vajda Attila káprázatos volt. De a többiek is. Vécsi Viktor fiai: Horváth, Joób és a „fiúsított" Janics Natasa. De a kajakos Gyökös, Csamangó és Sík is büszke lehet. Mindenki tudja, hogy ők szegediek. A Pick újból ünnepet varázsolt, – bocsánat – nagyobbat, mint pénteken az Edda. Mert az ünnep úgy szép, ha azt ordíthatjuk, hogy „Bajnokcsapat!" Már pedig bajnokok lettünk. Mi, szurkolók és a kedvencek.

Kevesen tudják, de a Hód TC teniszesei is varázsoltak. Kár, hogy nem itt a megyében játszották a meccset. Gondolták volna, hogy egy bajnoki teniszdöntőn agyvérzést lehet kapni? Nos, a vásárhelyiek ilyen finálét nyertek meg. Nagyot játszva. És akkor még nincs vége a sornak. A Szeviép női kosarasai, a Szeged Beton és a Hungerit Szentes vízilabdásai is felejthetetlen győzelmekkel ajándékoztak meg bennünket. Vagy éppen itt van a megye új sztárduója, a kisteleki Törökgyörgy Melinda–Maurizio Vescovo táncpáros. A világ legjobbjai.

Mondom én, hogy nagyok vagyunk. Nagy megye a mienk, az ország legjobb sportos megyéje. Legyünk erre büszkék!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Könyves Csongrád

"Minden ellene hat annak, hogy a Tisza és a Körös találkozásánál fekvő település a szellemi értékek… Tovább olvasom