Délmagyar logó

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 11°C | 21°C Még több cikk.

Élet és tábor

"Az első három évben még táborhely maradt a hatalmas park, aztán bontakozott ki kacifántos története. Hol inkubátorháznak álmodták, ahova kezdő vállalkozások települnek és a vadkapitalizmus ütéseit összefogással védik ki. Máskor szórakozóhelyet, lakodalmak helyszínét, miegymást képzeltek ide."
Száz forintos akció előkészületeire emlékszik a szegedi politikus, aki az átkosban ellenzéki volt – és ma is az. Ennek a bizonyos akciónak az lett volna a veleje, hogy a nagy értékű állami vagyon, nevezetesen a szegedi KISZ-tábor hatalmas területe az ingatlanokkal – magánkézben landoljon; névleges pénzért, egyetlen százasért. Hogy adásvételi szerződést azért lehessen írni... Nem volt az ilyesmi példa nélküli akkoriban, sőt. Aki tűzközelben volt, mondogatták a népek, az dehogy égett le, ellenkezőleg, megtollasodott.

A szegedi ügyesek azonban hiába ácsingóztak az újszegedi, töltésre kifutó, árnyas fákkal gazdag táborhelyre, a demokrácia első kormányának rendelete megakadályozta, hogy a KISZ-tábor magánkézbe kerüljön. Alapítványé lett, hogy továbbra is ott üdülhessenek a gyerekek és az ifjak. Akik immár nem kiszesek, hanem mondjuk cserkészek voltak, vagy a többpártrendszer friss politikai pártjainak ifjúsági szervezeteiben – táboroztak.

Az első három évben még táborhely maradt a hatalmas park, aztán bontakozott ki kacifántos története. Hol inkubátorháznak álmodták, ahova kezdő vállalkozások települnek és a vadkapitalizmus ütéseit összefogással védik ki. Máskor szórakozóhelyet, lakodalmak helyszínét, miegymást képzeltek ide.

Mai funkciója? Megállapíthatatlan, de azt is mondhatnánk, ha jóindulatúak lennénk, hogy multifunkcionális park ez! Minden van benne és mindenki, aki arrafelé téved. Anyagi kondíciói? Csak a föntebb való tudhatja. De azon talán még Ő is elcsodálkozna, hogy itt évről évre többet költenek, mint amennyit bevesznek, mégsincsenek eladósodva.

Az Eko-park felelőseinek-gondozóinak (nem lehet pontosan tudni, kik ők) „csúcsteljesítménye" szerintem mégis az: 1996 óta nem jönnek rá, hogy az egyik alapító, a Körgát Klub – nem létezik. Küldözgetik neki a leveleket. És még tegnap is arra hivatkoztak, azért nem tudják összehívni a felügyelőbizottságot több mint egy évtizede, mert nem érik el a Körgát Klubot.

Ilyen nincs! – mondogatjuk, ha valamit abszolút hihetetlennek találunk. De, van. Milliárdos érték – parlagon. Amint eladnák, annyi pénze lenne az összes alapító minden ifjának, hogy a déli tengerek szigetein is táborozhatnának.

Arra mérget vehetünk: ha az illető(k)nek mégiscsak sikerült volna megszerezni a KISZ-tábort anno, százért, ő(k) már legalább évtizede eme déli szigeteken táborozná(k) ki a vagyonkezelés fáradalmait.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kikaptunk, mint mindig

"Mi is ígértünk; mindent. Mikor rúgtunk öngólt? A közelmúltban, akkor, amikor a magyar vezetés… Tovább olvasom