Délmagyar logó

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik 1°C | 11°C Még több cikk.

Élet és troli

"Mivel a nők fizetni nem tudnak, igazolványukat pedig nem akarják átadni, az ellenőr ujjai már mobilján zongoráznak, mondván, rendőrt hív a következő megállóba."
Újszeged felé zötykölődünk az 5-ös trolival. A Hét vezér utcai megállóban három asszony száll fel, ránézésre hatvan év körüliek. Utánuk egy tizenévesforma roma kislány is fellép. Mind leülnek. A Bartók téri megálló után ellenőrök kérik a jegyeket és a bérleteket. A kislánynak nincs. A néniknek sincs. Se jegyük, se bérletük. A lány nagy hangon odaveti az ellenőrnek: „Úgyis csak a Széchenyi térig megyek!" Nyugodtan leszállhat a troliról. Az asszonyok azonban nem találnak ilyen jó kifogást.

„Fizessenek a helyszínen, vagy adják át a személyi igazolványukat" – mondja az ellenőr. Mivel a nők fizetni nem tudnak, igazolványukat pedig nem akarják átadni, az ellenőr ujjai már mobilján zongoráznak, mondván, rendőrt hív a következő megállóba.

Az SZKT emberei teljesen szabályosan jártak el a nénik esetében: amíg valaki nem tölti be a 65. életévét, köteles jegyet vagy bérletet váltani. A rendelet azonban mindenkire vonatkozik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A temetetlen halott

"Kádár János ma temetetlen halott. Csakúgy, mint Nagy Imre volt 1989 előtt. Pedig tehetnénk ez… Tovább olvasom