Délmagyar logó

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 13°C | 25°C Még több cikk.

Életre nevelni

JEGYZET - ˝Dolgozzon meg a játékért.˝
Luca lányom nincs még másfél éves, de már csikket szed. A játszótéren. Meg eldobált csokipapírt, söröskupakokat, olykor szépen csillogó üvegcserepeket. Egyet meg is örökítettem: pont alkalmas volt arra, hogy elvágjon egy ártatlan gyermeki ütőeret.

Ez mind semmi a „horrorjátszótérhez" képest a Gyertyámos és a Nemes takács utca közelében, ahol a padokon hajléktalanok vernek tanyát, drogos fiatal bambul kifelé a saját hányásából, a hintákat kutyák használják, és a dolgukat is ott végzik. Mondhatnánk, ebek harmincadjára jutott a nyolcmilliós játszótér, és természetesen senki nem tehet semmit.

Társadalmi probléma, mondja az önkormányzati képviselő: igaza lehet, nem korlátozódik egy játszótérre. A napokban írtuk meg, hogy vandálok a Lechner téren rongáltak meg csúszdát, márciusban egy makói kisfiú kapott rajta a játszótér csúszdás tornyában három kamaszt „intim tevékenység közben" – de bukkantak ott is használt fecskendőre.

Köztisztasági szabályok megsértéséért két embert bírságoltak meg idén júniusig Szegeden, hat alkalommal született feljelentés. Tízszer ennyi kutyakakát, csikket találni egy nap, egy játszótéren – és ez nem a horror, csak az átlagos kategória. Mit tehetünk mi, szülők, ha nem akarjuk magunk visszafoglalni a „grundot"? Neveljük őket az életre! Másfél évesen szépen szednek szemetet, a homokozólapát alkalmas a kutyapiszok feltakarítására – ne felejtsük el utána fertőtleníteni, a lapátot és a gyereket is. Dolgozzon meg a játékért, hisz semmi sincs ingyen!

Aztán már csak annyi tudást kell átadni, hogy a fecskendőt kerülje, a részeg hajléktalan elől szaladjon, és ha le akarják hányni, ügyesen ugorjon félre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tíz cukorral

˝Homokba dugták a fejüket.˝ Tovább olvasom