Délmagyar logó

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Életszerű

"Igazán divatos szó lett az utóbbi napokban, elég, ha arra gondolunk, hogy a rendőrség nem tartotta életszerűnek a dolgot, hogy öt rendőr egyszerre időzzön ugyanazon a helyen a kérdéses éjszakán. S lám, mint kiderült, lehetséges volt a dolog.
Mi az életszerű? Ami hihető?! Ami elképzelhető?! Ami valószínűsíthető?!"
Igazán divatos szó lett az utóbbi napokban, elég, ha arra gondolunk, hogy a rendőrség nem tartotta életszerűnek a dolgot, hogy öt rendőr egyszerre időzzön ugyanazon a helyen a kérdéses éjszakán. S lám, mint kiderült, lehetséges volt a dolog.

Mi az életszerű? Ami hihető?! Ami elképzelhető?! Ami valószínűsíthető?! Én rendre azt tapasztalom, hogy az élet rendre felülírja az irodalmat, az élet többet, súlyosabbat tud és tesz, s gyakran a legvadabb fantáziálásokat is űbereli. Mármost ami ebben a „feltételezett" megerőszakolási ügyben történt, tökéletesen jellemzi az ország leharcolt mentális állapotát. A kormányfő közkívánatra legott előkapta a bozótvágó kést, máris hulltak a fejek, az ellenzék ujjongott, még több fejet akart, (a sajátodat is, Ferenc) pedig ha jól tudom, azon a tisztaszívű, tisztaarcú, nemzetvédő oldalon is akad jogvégzett polgártárs. Itt kérdezzük meg csendesen, hol a fészkes fenében volt, van az ártatlanság vélelme. Egy kiszolgáltatott, bátor, fiatal magyar nő rémesen súlyosat állított.

S a politika, a közvélemény nyomban ítéletet mondott, mire a rendőrök védőügyvédei nem igazán szimpatikus módon ellentámadásba lendültek, némileg dezinformáltak, a lány emberi, erkölcsi hitelességét kezdték ki, amivel szofisztikált módon azzal a borzasztó társadalmi előítélettel kerestek kapcsolatot, mely szerint akit megerőszakolnak, az tehet is róla, nota bene, kurva. Undok eljárás, de olybá tetszik, az ügyvédek egyelőre csak ebben a stratégiában bízhatnak. A felhergelt ország gyorsan, megfontolás nélkül döntött. Ám az életszerű mégis az lesz, hogy hosszú és bonyolult processzus veszi a kezdetét. Mondom, bonyolult lesz, vagyis életszerű.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

62 forint

"„Kedves újság szerkesztők" – ennyit érdemes idézni abból a névtelen levélből, amelyet… Tovább olvasom