Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 16°C | 25°C Még több cikk.

Életünket és vérünket

JEGYZET - "A negatív hozzáállás, az örökös borúlátás is beteggé teszi az embert."
Itt valami nagyon nagy félreértés van. Ezt teszi, ha a főnök szabadságra megy, ilyenkor lehet máshogy fogalmazni, bátrabbak, hangosabbak az ortológ beszédek.

Mert miről is van szó valójában? Huszonhét százalékkal egészségesebbek a gyermekek, ennyit javult a helyzet, valószínűleg több vitamint vehetünk nekik, egészségesebben táplálkozhatnak, meg persze ennyivel több gyerkőcre sikerül tartósan ráadni a sapkát a nagy zimankó idején. Hatékonyabbak lehetnek a védőoltások, a pirulák, csak fejlődik a gyógyszeripar, ha már a XXI. században vagyunk.

És még ennél is nagyobb sikert könyvelhetünk el a gaz táppénzes potyázók visszaszorításában: míg korábban gyakorlatilag „ágazati szinten" ment a kirúgás utáni hirtelen megbetegedés, addig ma mit látunk? Egészséges munkavállalók tömkelege vár arra, hogy akár egy csoportos létszámleépítés után is egyből munkába állhasson máshol – vagy sorba a munkaügyi központban...

Arról nem is beszélve, a (még) dolgozók is sokkal-sokkal egészségesebbek, kevesebben, kevesebbszer mennek táppénzre, mert vigyáznak magukra. Ha ne adj' isten köhögnek is egy kicsit, mondjuk két-három hétig, akkor is hasznosabbak, mintha otthon pihennének.

Jó volna tehát, ha helyesen értelmeznénk ezeket a táppénzes adatokat! Hiszen a negatív hozzáállás, az örökös borúlátás is beteggé teszi az embert. És mennyivel szebb úgy tekinteni erre a helyzetre, hogy életünket és vérünket adjuk a munkánkért, s hát persze azon keresztül a hazánkért, a magyarságért. Hiszen, ha dolgozunk, termelünk, akkor arathatunk is. Az már más kérdés, hogy valójában mekkora is a termény, amit betakaríthatunk. Nyilván mindenkinek annyi és akkora, amennyit ér. A munkája.

Olvasóink írták

 • 3. mediaschreck 2012. augusztus 16. 17:11
  „"Vitam et sanguinem!"
  "Eletünket es verünket!"

  A magyar förendek igy kialtottak fel Maria Terezia adoemelesi keresere,
  Pozsonyban 1741-ben.
  ("...de penzünket nem!")

  P.S.
  Mintha a szabi alatt meghiztal volna.

  :)”
 • 2. v.imre 2012. augusztus 16. 09:29
  „Nyilvánvaló, egy rövid - a bevezetett változások pozitív hozadékát kiemelő - jegyzet nem tartalmazhatja a témához tartozó, több száz oldalt igénylő társadalom-szociológiai elemzést. Ezért a magam részéről jónak, kereknek, az adott keretek között elegendőnek tartom azt.”
 • 1. scott1 2012. augusztus 16. 07:49
  „Jó volna tisztába lenni azzal is, hogy egy munkavállaló kiszolgáltatott helyzetére a legnagyobb hatással a munkanélküliségi- és a gazdasági helyzet van! De természetesen erről nem kötelező tudomást venni, és mennyivel egyszerűbb ironikusan tekinteni kívülállóként a mostani helyzetre... mint szembenézni azzal a folyamattal ami mára a megkétszereződött munkanélküliség hatása. Az megint egy más kérdés, hogy valójában alapvető összefüggéseket sem lát, vagy nem akar látni az, aki erről ír. Nyilvánvaló, hogy ez a jegyzet nem azért készült, hogy a valós probléma valós okairól írjon, de hát mindenki annyira hiteles, mint amit a munkája során kiad a kezéből... és valószínűleg annyit is ér (ha már ez a rigolyája a szerzőnek)!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mária kötényében

"Lassan tényleg nem marad más menedék, csak a hit." Tovább olvasom