Délmagyar logó

2018. 03. 25. vasárnap - Irén, Irisz -1°C | 8°C Még több cikk.

Eszetlenkedés

"Világos, hogy jól átgondolt, alaposan megszervezett hátterű döntés bejelentéséről volt szó másfél hónapja. Nyilvánvalóan az alaposság indokolja azt is, hogy még további fél évig fontolgassák: hogy is kellene csinálni azt, amit bejelentettek."
Nagy kormányzati csinnadrattával jelentették be másfél hónapja, hogy a költségvetési szempontból szükséges kiadáscsökkentést az állam saját magán kezdi. Ennek folyományaként jelentős átszervezések, összevonások, leépítések lesznek, a költségvetési szervek vidéki kirendeltségeinek egy részét is megszüntetik, és így tovább.

Azt is hangoztatták: az így megüresedő ingatlanok eladósorba kerülnek, amiből majd a hiányt faragják. Mi több, a kormányszóvivői iroda vezetője július közepére pontos listát is ígért ezekről a fővárosi és vidéki – közte Csongrád megyei – épületekről.

Ehhez képest tegnap azt közölték ugyanott, hogy a kormány jövő január elsejéig adott magának haladékot, hogy eldöntse: pontosan milyen szerveket is von össze, szervez át, szüntet meg. Az a kérdés, hogy milyen megüresedő ingatlanok kerülhetnek magánkézbe, csak ez után következik.

Világos, hogy jól átgondolt, alaposan megszervezett hátterű döntés bejelentéséről volt szó másfél hónapja. Nyilvánvalóan az alaposság indokolja azt is, hogy még további fél évig fontolgassák: hogy is kellene csinálni azt, amit bejelentettek. Ha lehet, talán még egy bizottságot is fel kellene állítani ehhez, a tagok honoráriumát az adófizető szintén örömmel állja. Hisz az eredmény a fontos: kevesebb legyen a hiány, ne fizessünk a kihasználatlan épületekért is.

Csak ezek után nehogy meglepődjünk, ha jövő januárban azt halljuk majd a kormány szócsöveitől: valójában nincs is kiürülő állami ingatlan. Mi pedig fizethetjük tovább az olyan ezer négyzetméteres épületek fenntartását, ahol a leépítések – bocsánat, átszervezések – után kábé tízen dolgoznak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálvágta

"Időközben az autó gazdája is odasietett, ám nem üvöltözéssel töltötte idejét, még csak a motoros… Tovább olvasom