Délmagyar logó

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 10°C | 16°C Még több cikk.

Fácánvadászat

JEGYZET - ˝Az úri Magyarország jobban teljesít.˝
Lázár János és illusztris baráti társasága – Habsburg–Lotaringiai Mihály főherceg, Károlyi László gróf és Miklós liechtensteini herceg – decemberben az állami tulajdonú Vadex Zrt. soponyai vadászházában mulatozott, és a sikeres hajtás eredményeként 913 fácánt terített ki hat gyűrűből álló hatalmas körben. A pazar zsákmányról készült nem mindennapi fotó fényesen bizonyítja: az úri Magyarország jobban teljesít. Minderről persze nem a közszolgálati médiából szerezhetett tudomást a pórnép, hanem a nagy vadász hírében álló Oszter Sándor színművész felesége, Failoni Donatella osztott meg a Facebookon egy 18 fotóból álló csinos kis képgalériát. Ezt tette közkinccsé a cink.hu – majd ahogy kirobbant a botrány, a közösségi oldalról rögtön el is tüntették a fényképeket.

A zongoraművésznő – a nagy Toscanini asszisztensének, Sergio Failoni karmesternek a lánya – így reagált: „A vadászat ősrégi dolog, azonkívül a vezető politikusok mindig körülvették magukat művészekkel. Soha nem csináltam belőle titkot, hogy jobboldali vagyok, és a baloldali ismerőseimnek üzenem, hogy Soponya, ahol most voltam, Kádár elvtárs fő területe volt egykor, és jártam a 'nem semmi' vadászházában is. Akik most ezt a vadászatot nehezményezik, ne felejtsék el, hogy akik mellé állnak most, Kádár örökösei." Furcsa logika ez akkor, amikor épp az derül ki: az új elit ma ugyanazt műveli, amit valaha Kádárék, Czinege elvtársék. Ráadásul ez az új arisztokrácia nem érti, a sajtó miért veri a tamtamot, miért kíváncsi pofátlanul még arra is, hogy ki finanszírozta az üzleti áron 3 millió forintosra taksált vadászbulit.

Az ember csak kapkodja a fejét, már a szeriőz közéleti lapok hírei is úgy hangzanak, mintha a Hírcsárdában születtek volna. Első blikkre viccnek tűnt az is, hogy Kerényi Imre Magyar Krónika néven új kormánypárti elkötelezettségű folyóiratot indít. A tudatos nemzeti közjogi gondolkodás megalapozásával és ehhez kapcsolódva a magyar kulturális értékek megőrzésével és fejlesztésével összefüggő feladatok ellátásáért felelős miniszterelnöki megbízott már el is küldte a felkérő levelet száz leendő szerzőnek. „A Magyar Krónika a centrális politikai erőtér építő embereiről szól", „nem harcol, hanem örömöt mond" és „eszméinket hirdeti". A szerzők cikkenként nettó 50 és 200 ezer forintos tiszteletdíjat kapnak majd, és csak annyi a feladatuk, hogy „a gondolkodás négyzethálóját rávetítik a jelenségekre, s ha jót lelnek, megírják". Az első szerkesztőségi értekezleten Orbán Viktor is részt vesz majd, aki maga is publikál a lapban többek között Balog Zoltán, Bayer Zsolt, Boross Péter, Deutsch Tamás, Kiss-Rigó László, Kövér László, Lévai Anikó és Rákay Philip társaságában. Ehhez nincs is mit hozzátenni: kiteljesedik a NER.

Persze amíg ilyen híreken rágódik a magyar választópolgár, addig sem foglalkozik a lényeggel. Például azzal, amiről Debreczeni József sokkoló könyvet írt A fideszes rablógazdaság címmel. Azt állítja benne: „a magyar állam ma rablóbandaként működik". Súlyos mondat. Könnyen megakadhat a választópolgár torkán.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Viszik a dohányt

˝A nemzeti dohányboltokat a jóisten – vagy Lázár János – kirablásra teremtette.˝ Tovább olvasom